Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Έχουμε κίνητρο και μεγάλη θέληση, στον Ολυμπιακό δεν επιτρέπεται να ζητάς χρόνο»

«Έχουμε κίνητρο και μεγάλη θέληση, στον Ολυμπιακό δεν επιτρέπεται να ζητάς χρόνο»
Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2018 - 17:31
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Πανέτοιμος για να αντιμετωπίσει τη Λουκέρνη είναι ο Πέδρο Μαρτίνς, όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Πορτογάλος τεχνικός, τόνισε ότι η ομάδα του έχει μεγάλο κίνητρο και πολύ μεγάλη θέληση προκειμένου να δείξει πολλά πράγματα στο γήπεδο, ενώ ανέφερε ότι είναι σημαντικό ο Θρύλος να μην δεχθεί τέρμα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Πέδρο Μαρτίνς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το ματς με τη Λουκέρνη...

Η Λουκέρνη είναι μια ομάδα με επιθετικές αρετές, αλλά και προβλήματα αμυντικά. Τι στοιχεία πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός για να φτάσει στο στόχο του και να πάρει αποτέλεσμα που θα τον βάλει σε τροχιά πρόκρισης;

«Καλησπέρα (σ.σ.: στα ελληνικά). Αυτό που χρειάζεται είναι να εμφανιστεί η ομάδα δυνατή στο ψυχολογικό κομμάτι. Να είστε σίγουροι πώς θα είμαστε έτοιμοι. Είμαστε πανέτοιμοι για τη φάση αυτή στο Europa League και την αναμέτρηση με την ελβετική ομάδα. Ξέρουμε ότι είναι μια πολύ σημαντική φάση. Αντιμετωπίζουμε έναν δυνατό αντίπαλο. Η Λουκέρνη τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημά της. Τώρα είναι σε θέση να διεκδικεί την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Εμείς, αν και είμαστε μια ομάδα νέα, με ανανέωση, με πολλά καινούργια πρόσωπα, θα είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που θα μας δημιουργήσει προβλήματα, αλλά έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για το ματς αυτό.

Θα είναι πρόβλημα το γεγονός ότι η Λουκέρνη έχει τρία επίσημα ματς ήδη, ενώ ο Ολυμπιακός δεν έχει κάποιο;

Είναι πλεονέκτημα για τον αντίπαλο, αλλά και εμείς έχουμε τα δικά μας πλεονεκτήματα. Θα παίξουμε στην έδρα μας, μπροστά στο κοινό μας. Οι παίκτες μας έχουν μεγάλο κίνητρο, να αποδείξουν πώς έχουν δουλέψει πολύ στην προετοιμασία. Η Λουκέρνη θα έχει πλεονεκτήματα, θα μας βάλει δυσκολίες, αλλά έχουμε και εμείς τα δικά μας. Θα έχουμε τον 12ο παίκτη στο πλευρό και θέλουμε γεμάτο το γήπεδο για να μας δώσει ώθηση. Οι παίκτες έχουν κίνητρο και θέληση να δείξουν μπροστά στον κόσμο μας όλη τη δουλειά που έχουν κάνει.

Από πλευράς ετοιμότητας πώς περιμένετε την ομάδα τέτοια εποχή; Θα υπάρξουν αλλαγές στην 11άδα, σε σχέση με το φιλικό κόντρα στη Λεγανές;

Σίγουρα το ματς με τη Λεγανές είναι πρόσφατο και θα υπάρχουν πολλές ομοιότητες, αλλά έχει περάσει και μια εβδομάδα οπότε θα υπάρχουν και διαφορές. Με τη Λεγανές ήταν ένα ματς δοκιμών, τώρα είναι επίσημο. Η ομάδα είναι πιο δυνατή και πιο έτοιμη. Έχουμε δουλέψει αρκετά στο διάστημα που μεσολάβησε. Θα δείτε ομοιότητες σε σχέση με το προηγούμενο ματς, αλλά θα δείτε και διαφορές που θα μας κάνουν ακόμα πιο δυνατούς. Θα υπάρξουν πολλές ομοιότητες στην ενδεκάδα, γιατί αυτό δείχνει την πίστη του προπονητή στους παίκτες και στη δουλειά που έχουν κάνει και μπορούν να κάνουν. Και θα είμαστε πανέτοιμοι.

Τέτοια ματς κρύβουν παγίδες. Θα πρέπει οι παίκτες να δείξουν υπομονή στο ματς μέχρι να έρθει το γκολ;

Έχω πει στους παίκτες μου ότι το παιχνίδι κρατά 90 λεπτά και θα πρέπει να είμαστε απόλυτα υπομονετικοί και προσεκτικοί καθ’ όλη τη διάρκειά του. Το πιο σημαντικό είναι να μην δεθούμε γκολ γιατί αγωνιζόμαστε στην έδρα μας. Έχουμε πλεονέκτημα ότι έχουμε δει τον αντίπαλο να αγωνίζεται φέτος σε επίσημα ματς, ενώ αυτός όχι. Τον ξέρουμε καλύτερα από ό,τι εκείνος. Στόχος μας είναι να εξαντλήσουμε την υπομονή μας, να μην δεχθούμε γκολ και να κάνουμε το παιχνίδι που θέλουμε εμείς.

Όλοι οι προπονητές που έχουν έρθει στον Ολυμπιακό, στην αρχή ζητούν πίστωση χρόνου. Κάτι που δεν έχετε κάνει εσείς. Πώς το αντιλαμβάνεστε αυτό, παρότι η ομάδα είναι ριζικά ανανεωμένη;

Στον Ολυμπιακό δεν επιτρέπεται να ζητάς χρόνο, δεν υπάρχει χρόνος. Ο Ολυμπιακός είναι τεράστιος σύλλογος. Δεν μπορούμε να ζητήσουμε πίστωση χρόνου. Ξέρουμε τη σημασία να επανέρθουμε ξανά στην κορυφή στην Ελλάδα. Δεν μπορούμε να ζητήσουμε χρόνο. Πρέπει να παίξουμε δυνατά, με ένταση και πίστη για να κάνουμε πραγματικότητα τους στόχους του συλλόγου. Πρέπει σε κάθε ματς να δίνουμε το 100%.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωση μια πολύ σημαντική μεταγραφή, του Νάτχο. Ένα σχόλιο για αυτή και πότε θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί και να βοηθήσει;

Είναι παίκτης ο οποίος θα προσθέσει ποιότητα, αλλά ήρθε την τελευταία στιγμή. Όσον αφορά την φυσική κατάσταση, όχι μόνο ο Νάτχο αλλά και άλλοι δεν βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με την ομάδα. Ήρθαν παίκτες στα τελευταία στάδια της προετοιμασίας όπως ο Τοροσίδης, ο Καρίμ και ο Εσάν που έλειπαν, ο Μεριά, ο Νάτχο. Είναι εδώ για να προσφέρουν στην ομάδα, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι έτοιμοι στη φυσική κατάσταση και ότι έχουν μπει στο σχέδιο που θέλουμε να εφαρμόσουμε. Όλοι είναι έτοιμοι όμως να βοηθήσουν και να προσφέρουν. Σε ό,τι αφορά τον Νάτχο ίναι νωρίς για να πούμε ότι μπορεί να μπει στο 100%.

Διαβάστε επίσης

«Ευκαιρία για εμάς το Europa League»!

«Ευκαιρία για εμάς το Europa League»!

Ο Κώστας Φορτούνης τόνισε στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάει αρκετά μακριά στην Ευρώπη τη φετινή χρονιά.