Ντουντούκα
Δεν καταλαβαίνουμε από προπαγάνδα εμείς! Θρύλος!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Κούγιας: «Οι εμπνευστές οδηγούν τον Βασιλειάδη στην πολιτική του καταστροφή»

Κούγιας: «Οι εμπνευστές οδηγούν τον Βασιλειάδη στην πολιτική του καταστροφή»
Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2018 - 18:11
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Σοβαρές αντιρρήσεις έχει ο Αλέξης Κούγιας σχετικά με τη συμφωνία των επτά ομάδων (Παναθηναϊκός, Αρης, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Απόλλων, Λαμία) με την ΕΡΤ και με προσωπική του δήλωση προαναγγέλλει ότι «στο αυριανό συμβούλιο (09/08) στην Super League θα δώσουμε μάχη για να μην ολοκληρωθεί αυτό το καταστροφικό σχέδιο», επειδή «δεν έχω καμία διάθεση να βάλω την υπογραφή μου στην καταστροφή της ΑΕΛ και του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Παράλληλα ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, η οποία έχει υπογράψει με τη NOVA, τονίζει ότι «οι εμπνευστές (σ.σ. του σκανδάλου της συμφωνίας των προαναφερόμενων ΠΑΕ με την ΕΡΤ) οδηγούν τον Βασιλειάδη στην πολιτική του καταστροφή». Ακόμη παραδέχεται ότι «δεν έχω αντιληφθεί πως είναι δυνατόν ομάδες με λειτουργικά έξοδα το 1/5 της ΑΕΛ θα εισπράξουν αντί του 1.300.000€ που θα εισέπρατταν το 2018-19, θα εισπράξουν τελικά από 1.600.000€ έως 1.900.000€ συν τηλεοπτικό χρόνο».

Αναλυτικά η προσωπική δήλωση του κ. Κούγια:

«Η ΑΕΛ πληροφορήθηκε τα ποσά τα οποία απλόχερα από τα δημόσια ταμεία ο κ. Βασιλειάδης έδωσε σε ομάδες με πολύ μικρότερη σημασία από την ΑΕΛ διαχρονικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, σε ομάδες με ελάχιστα λειτουργικά έξοδα, αφού έχουν σχεδόν δωρεάν τριτοκοσμικά γήπεδα από τους δήμους ή την ΓΓΑ, χωρίς προπονητικά κέντρα και χωρίς οπαδούς και δηλώνουμε ότι στο αυριανό συμβούλιο στην Super League θα δώσουμε μάχη για να μην ολοκληρωθεί αυτό το καταστροφικό σχέδιο, το οποίο θα καταστρέψει μέσα σε δύο χρόνια εκτός από ιστορικές ομάδες της περιφέρειας, οι οποίες βρίσκονται στην Super League, αλλά και θα καταστρέψει και το πρωτάθλημα της Football League, αφού με το σχέδιο Βασιλειάδη στο τέλος της σεζόν 2018-19 θα αφανιστούν οι μισές ομάδες από τη σημερινή Football League, οι οποίες χωρίς κανένα άλλο κριτήριο, παρά μόνο το βαθμολογικό (όλοι γνωρίζουμε πως «γίνονται» τα παιχνίδια στην Football League) θα μετατραπούν σε ερασιτεχνικά σωματεία.

Προσωπικά εκτιμώ τον κ. Βασιλειάδη και σαν δικηγόρο και σαν άνθρωπο, αλλά αυτοί ή αυτός που εμπνεύστηκαν αυτό το καταστροφικό σχέδιο, εκμεταλλευόμενοι την οικονομική αδυναμία των ποδοσφαιρικών ομάδων, στην οποία έχει μεγάλη συμμετοχή το κράτος, αφού είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που οι ποδοσφαιρικές εταιρείες πληρώνουν φόρο 50%, θα τον οδηγήσουν σε βάθος χρόνου στην προσωπική του πολιτική καταστροφή.

Ακόμη δεν έχω αντιληφθεί πως είναι δυνατόν ομάδες με λειτουργικά έξοδα το 1/5 της ΑΕΛ θα εισπράξουν αντί του 1.300.000€ που θα εισέπρατταν το 2018-19, θα εισπράξουν τελικά από 1.600.000€ έως 1.900.000€ συν τηλεοπτικό χρόνο, τη στιγμή που η ελεύθερη αγορά τους προσέφερε λιγότερα από 1.000.000€, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον ιστορικό ΟΦΗ που εκπροσωπεί ολόκληρη την Κρήτη, με εξόδους στην Ευρώπη, με Κύπελλο Ελλάδος και με χιλιάδες οπαδούς.

Οι εκπρόσωποι της ΑΕΛ αύριο θα δώσουν μάχη θέτοντας όλους προ των ευθυνών τους.

Δεν έχω καμία διάθεση να βάλω την υπογραφή μου στην καταστροφή της ΑΕΛ και του ελληνικού ποδοσφαίρου."

Διαβάστε επίσης

«Ευκαιρία για εμάς το Europa League»!

«Ευκαιρία για εμάς το Europa League»!

Ο Κώστας Φορτούνης τόνισε στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάει αρκετά μακριά στην Ευρώπη τη φετινή χρονιά.