Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ρώσος Λενβίκοφ με Λουκέρνη

Ο Ρώσος Λενβίκοφ με Λουκέρνη
Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018 - 09:54
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τρεις ορισμούς, αν και σχετικά άπειρος στην Ευρώπη, σε ισάριθμους προκριματικούς γύρους του Europa League έχει ο Ρώσος ρέφερι Κίριλ Λενβίκοφ, ο οποίος, λόγω του 4-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης», θα έχει εύκολο έργο στην Ελβετία, στη ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Λουκέρνη. Τα προηγούμενα φετινά παιχνίδια του στην ίδια διοργάνωση είναι Ουίπεστ-Σεβίλλη 1-3 στις 2/8/18 και νωρίτερα (12/07/17) Κουόπιο-Κοπεγχάγη 0-1.

Επειδή οι ορισμοί βγαίνουν πριν από τους αγώνες, για να επιλεγεί ξανά σημαίνει ότι η UEFA τον θεωρεί φορμαρισμένο. Ο Κίριλ Λενβίκοφ γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 1984 είναι γιος του παλιού πρώην διεθνή διαιτητή, Νικολάι, ενώ αρχικά ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο.

Ο 34χρονος Κίριλ Λενβίκοφ είναι διεθνής από το 2016 και τόσο την πρώτη του (2016-17), όσο και τη δεύτερη σεζόν (2017-18) διαιτήτευσε από δυο παιχνίδια στον πρώτο και στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, δηλαδή για πρώτη φορά ορίζεται στον τρίτο προκριματικό της διοργάνωσης. Συνολικά έχει διαιτητεύσει 12 διεθνή παιχνίδια, μεταξύ αυτών και το ΠΑΟΚ-Αγιαξ 0-2 για το UEFA Youth League 2016-2017. Σε όλα αυτά έχει καταλογίσει ένα πέναλτι, έδειξε μια κόκκινη και 16 κίτρινες κάρτες.

Βοηθοί του Λενβίκοφ στο ματς Λουκέρνη-Ολυμπιακός θα είναι οι Αλεκσέι Βορόντσοφ και Αραμ Πετροσιάν και τέταρτος ο Ρόμαν Γκαλίμοφ. Τη διιατητική ομάδα από τη Ρωσία θα βαθμολογήσει ο Δανός Γιορν Λάρσεν.

Διαβάστε επίσης

Πιο κοντά από ποτέ ο Γκιγιέρμε

Πιο κοντά από ποτέ ο Γκιγιέρμε

Ο Ολυμπιακός θέλει να τελειώσει όσο πιο σύντομα γίνεται τη μεταγραφή του Βραζιλιάνου προκειμένου να τον έχει διαθέσιμο για τα play off του Europa League.