Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πιάνει Φιορεντίνα, κυνηγάει Βόλφσμπουργκ και Μπιλμπάο

Πιάνει Φιορεντίνα, κυνηγάει Βόλφσμπουργκ και Μπιλμπάο
Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018 - 23:57
Αρθρογράφος: Δημήτρης Γρηγορόπουλος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ

Έχουμε τονίσει κι άλλες φορές ότι η φετινή ευρωπαϊκή σεζόν είναι πολύ σημαντική για τον Ολυμπιακό, καθώς έχασε από την πενταετία του την χρονιά 2013-14 που είχε μαζέψει 18.000 βαθμούς. Αυτός είναι και ο λόγος, άλλωστε, που ενώ ο Ολυμπιακός μπήκε στις κληρώσεις με 54.000 βαθμούς και στην 29η θέση της βαθμολογίας της UEFA, πλέον έχει υποχωρήσει στην 37η θέση με 38.000 βαθμούς.

Καθαρίζοντας, πάντως, την Λουκέρνη από το πρώτο παιχνίδι της Γ' προκριματικής φάσης του Europa League, ο Ολυμπιακός έχει κάνει ήδη ένα αρκετά σημαντικό πρώτο βήμα. Για τη συμμετοχή του στα πλέι οφ της διοργάνωσης θα πάρει άλλους 1.000 βαθμούς και εφόσον ξεπεράσει και το εμπόδιο της Μπέρνλι ή της Μπασακσεχίρ και μπει στους ομίλους, θα έχει την ευκαιρία να μπει ξανά στο Top30.

To θετικό είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του τρεις ομάδες που δεν θα συμμετάσχουν φέτος σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο λόγος για τη Φιορεντίνα, την οποία θα πιάσουν οι Πειραιώτες μετά τον τυπικό αποκλεισμό της Λουκέρνης στους 39.000 βαθμούς, την Βόλφσμπουγκ που έχει 40.000 βαθμούς και είναι στην 35η θέση, αλλά και την Μπιλμπάο που συγκατοικεί με την Άντερλεχτ στην 30η θέση, έχοντας 46.000 βαθμούς.

Για να περάσει, βέβαια, ο Ολυμπιακός την Βόλφσμπουργκ και να κυνηγήσει την Μπιλμπάο αργότερα, ένας και μόνο δρόμος υπάρχει: Να προκριθεί στους ομίλους του Europa League. Ένας δρόμος δύσκολος, αλλά ο Θρύλος που είδαμε κόντρα στην Λουκέρνη ούτε την Μπέρνλι μπορεί να φοβηθεί, ούτε την Μπασακσεχίρ...

ΥΓ. Να επαναλάβουμε για μια ακόμα φορά ότι τα αποτελέσματα σε αγώνες προκριματικών φάσεων δεν δίνουν βαθμούς στις ομάδες, αλλά μόνο στις χώρες από τις οποίες προέρχονται. Ο Ολυμπιακός, δηλαδή, ότι αποτέλεσμα κι αν φέρει με τη Λουκέρνη στην Ελβετία δεν θα έχει βαθμολογικό όφελος. Θα έχει η Ελλάδα, όμως, οπότε μια ενδεχόμενη νίκη των «ερυθρόλευκων» και στη ρεβάνς θα είναι πολύ σημαντική.

Διαβάστε επίσης