Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Θα μπούμε για να νικήσουμε, έχουμε κίνητρα»

«Θα μπούμε για να νικήσουμε, έχουμε κίνητρα»
Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018 - 19:53

Το 4-0 από το πρώτο ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» έχει δώσει στον Ολυμπιακό την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League. Παρόλα αυτά, όμως, ο Πέδρο Μαρτίνς φρόντισε όλες αυτές τις ημέρες να κρατήσει τους παίκτες του προσγειωμένους και συγκεντρωμένους. Ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου, πώς οι παίκτες του οφείλουν να μην χαλαρώσουν, για να μην βρεθούν προ εκπλήξεων.

Με τον 48χρονο τεχνικό να εξηγεί πώς παρότι το σκορ από το πρώτο ματς καθιστά τον Ολυμπιακό απόλυτο φαβορί για την πρόκριση, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πολλά κίνητρα για να πετύχουν μια ακόμα νίκη. Αναλυτικά οι ερωτήσεις που δέχθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού και οι απαντήσεις που έδωσε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, στη συνέντευξη Τύπου.

Μετά το 4-0 στο πρώτο ματς πόσο εύκολο ή πόσο δύσκολο είναι να κρατήσει τους παίκτες σας συγκεντρωμένους;

«Καλησπέρα. Είμαστε καινούρια ομάδα με καινούριο προπονητή και νέα πρόσωπα. Όλοι οι παίκτες έχουν στο μυαλό τους να κερδίσουν μία θέση στην ομάδα. Αυτό αποτελεί από μόνο του κίνητρο. Δεύτερον όποιος παίζει στον Ολυμπιακό πρέπει να έχει καλή απόδοση, να παίζει για τη νίκη. Και τρίτον, όποιος ενδιαφέρεται για την καριέρα του πρέπει να έχει κίνητρο. Οι παίκτες πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι σε όλα τα παιχνίδια ανεξαρτήτως διοργάνωσης και ανεξαρτήτως ενδιαφέροντος. Γι’ αυτούς τους λόγους αύριο (σ.σ.: την Πέμπτη) θα μπούμε για να νικήσουμε.

Επίσης όπως γνωρίζουμε στο ποδόσφαιρο δεν λείπουν οι εκπλήξεις. Είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να συμβούν ανατροπές. Έχουμε δει ομάδες να έχουν πάρει καλό αποτέλεσμα και στη συνέχεια να έχουν κακό. Όλοι πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι σαν να είναι το παιχνίδι στο 0-0».

Γνωρίζετε πώς ο αγωνιστικός χώρος δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση;

«Ναι, έχω τη δυνατότητα να δω τον αγωνιστικό χώρο. Γνωρίζω ότι δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Άλλωστε και στο δικό μας γήπεδο δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση. Αυτές οι συνθήκες υπάρχουν και με αυτές θα αγωνιστούμε».

Θα κάνετε αλλαγές στην ενδεκάδα ή θα χρησιμοποιήσετε τους ίδιους παίκτες με το πρώτο ματς;

«Είναι κάτι που θα το μάθετε αύριο (σ.σ.: την Πέμπτη το βράδυ)».

Θα θέλατε να μας πείτε πώς σας φάνηκε η Λουκέρνη στο πρώτο ματς;

«Ήταν αρκετά ισορροπημένο το παιχνίδι. Τα πρώτα 30 λεπτά ήταν αρκετά δύσκολα. Ήμασταν αρκετά αποτελεσματικοί. Σκοράραμε στην πρώτη μας ευκαιρία, ήρθαν γρήγορα τα άλλα δύο γκολ και στη συνέχεια όλα ήταν εύκολα. Όλα αυτά τα γνωρίζουμε και για το αυριανό (σ.σ.: της Πέμπτης) παιχνίδι και θα πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί, γιατί η Λουκέρνη έχει ποιότητα και έχει καλό προπονητή και θα προσπαθήσει να ανατρέψει το αποτέλεσμα».

Διαβάστε επίσης