Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τελικές, τελικώς, παράγει

Τελικές, τελικώς, παράγει
Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018 - 11:13
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Και στο 2ο επίσημο ματς του, ευρωπαϊκό κι αυτό με την ίδια (Λουκέρνη) αντίπαλο αλλά εκτός έδρας, ο Ολυμπιακός «έμεινε» ψηλά και στο σκοράρισμα και στις τελικές του προσπάθειες. Στο Φάληρο είχε 26 τελικές και 4 γκολ, χθες στην Ελβετία 19 τελικές και 3 γκολ. Αν συνυπολογιστεί ότι χθες έπαιζε εκτός έδρας και σ' έναν πραγματικά κακό αγωνιστικό χώρο το νούμερο είναι τεράστιο.

Εξάλλου, στα 36 ματς που έγιναν χθες (Πέμπτη) βράδυ για το Europa League ο Ολυμπιακός και η Σεβίλλη (με Ζαλγκίρις, 0-5) ήταν οι ομάδες που έπαιζαν εκτός έδρας και είχαν τις περισσότερες τελικές, από 19 έκαστος. Περισσότερες, ανεξαρτήτου έδρας, τελικές είχαν άλλες τρεις ομάδες. Η Ζενίτ (36 τελικές) που συνέτριψε με 8-1 την Ντιναμό Μινσκ αλλά ύστερα από 120 λεπτά λόγω παράτασης. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ (29) στο 2-1 με την Πιούνικ. Η Φέγενορντ (24) η οποία ωστόσο παραχώρησε 1-1 στην Τρέντσιν και αποκλείστηκε και η Μάριμπορ (20) που έμεινε στο 0-0 με τη Ρέιντζερς και επίσης αποκλείστηκε.

Στον μέσο όρο τελικών ο Ολυμπιακός με 22,5 είναι 2ος με την Ζενίτ (που βοηθήθηκε πολύ από τα χθεσινά 120 λεπτά και τις 36 τελικές) ενώ πρώτη είναι η Σπάρτα Πράγας με 25,5.

Διαβάστε επίσης

Μεταγραφή πολλών εκατομμυρίων...

Μεταγραφή πολλών εκατομμυρίων...

Ο Ολυμπιακός έκανε την υπέρβαση με την απόκτηση του Γκιγιέρμε, μία μεταγραφή που κοστίζει περισσότερο από 4 εκατομμύρια, κάτι το οποίο δείχνει πολλά.

«Ένα ακόμη βήμα» (pic)

«Ένα ακόμη βήμα» (pic)

Η ανάρτηση του Ανδρέα Μπουχαλάκη μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Λουκέρνης.