Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ενας 22χρονος με σκέψη 30άρη

Ενας 22χρονος με σκέψη 30άρη
Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018 - 11:18
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Πώς θα καταλήξει το «στοίχημα» Μαντί Καμαρά σε βάθος χρόνου είναι δύσκολο να το προβλέψεις. Βέβαιο ωστόσο είναι ότι ο 22χρονος μέσος από τη Γουϊνέα αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον και πολλά υποσχόμενο ποδοσφαιρικό πακέτο. Το επιβεβαίωσε και στο πρόσφατο ματς με τη Λουκέρνη στην Ελβετία.

Πέρα από τα δεδομένα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, ένα πολύ θετικό στοιχείο του Αφρικανού είναι ότι παίζει πιο ώριμα απ' όσο «λέει» το διαβατήριό του. Παίζει όσο πιο σίγουρα γίνεται, δε βάζει σε χαζά ρίσκα την ομάδα κι αυτό τον διαφοροποιεί σε μεγάλο βαθμό από τον Παπέ Σισέ ο οποίος είναι σαφώς πιο επιπόλαιος.

Στα συν του Καμαρά ότι παίζει τη μπάλα μπροστά. Η στατιστική απεικόνιση της εμφάνισής του στη Λουκέρνη είναι χαρακτηριστική. Στα 72 λεπτά που αγωνίστηκε έως ότου γίνει αλλαγή, ο Μαντί επιχείρησε 40 πάσες. Απ' αυτές οι 18 ήταν προς τα εμπρός και ήταν σωστές. Άλλες 9 ήταν παράλληλες και 8 προς τα πίσω. Μόλις 5 από τις πάσες που επιχείρησε ήταν λανθασμένες.

Τι άλλο κατέγραψε η στατιστική του σ' αυτά τα 72 λεπτά; Μία (1) τελική με σουτ, δύο (2) κοψίματα, μία (1) κερδισμένη κεφαλιά και τέσσερα (4) κλεψίματα. Μιλάμε δηλαδή για μια μεστή και γεμάτη εμφάνιση ενός χαφ που μπορεί να χαρακτηριστεί μοντέρνος και αναμφίβολα σε κάνει να αδημονείς για τα επόμενα και ειδικά αυτά που θ' ανήκουν στην εποχή της ποδοσφαιρικής του ενηλικίωσης.

Διαβάστε επίσης

Γουστάρει ο κόσμος!

Γουστάρει ο κόσμος!

Οι φίλοι του Ολυμπιακού έδειξαν τον ενθουσιασμό τους για τις τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας με τις αποκτήσεις των Γκιγιέρμε και Αχμέντ Χασάν.