Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρόσκληση-σκάνδαλο Δέδε στο σεμινάριο των διαιτητών

Πρόσκληση-σκάνδαλο Δέδε στο σεμινάριο των διαιτητών
Κυριακή, 26 Αυγούστου 2018 - 18:45
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η διαιτησία πάει από το κακό στο χειρότερο, απόδειξη το ανύπαρκτο πέναλτι του Μένιου Κουτσιαύτη (Αρτας) στον Πρίγιοβιτς που αλλοίωσε το αποτέλεσμα του αγώνα ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 1-0, όμως υπάρχουν κι άλλες προκλήσεις που έρχονται να δείξουν ότι ο Περέιρα και παρέα του πρέπει να φύγουν από ...χθες για να μην καταστρέψουν εντελώς την ελληνική διαιτησία.

Μόνο ως (νέα) πρόκληση μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΕΠΟ, Αλέξης Δέδες θα παραστεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα που εστάλη στους ρέφερι και στους βοηθούς, ως προσκεκλημένος, μαζί με τον Υπερσύμβουλο της FIFA, Πετρ Φούσεκ στο σεμινάριο των διαιτητών και των βοηθών της Football League, που ξεκινά τη Δευτέρα 27/08 και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 30/08, στο Καρπενήσι.

Σύμφωνα με το άρθρο 56 του Καταστατικού της ΕΠΟ, όπως και σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας δεν έχει καμία αρμοδιότητα σχετικά με τη διαιτησία, άρα η πρόσκλησή του ισοδυναμεί με σκάνδαλο.

Γιατί ο Περέιρα και η κουστωδία του κάλεσαν τον Δέδε στο Καρπενήσι; Πως ο Πορτογάλος υπόσχεται ανεξάρτητη και αμερόληπτη διαιτησία και από την άλλη, πάντα σύμφωνα με το πρόγραμμα του σεμιναρίου, καλεί τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΕΚ στο Καρπενήσι; Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΕΠΟ, Αλέξης Δέδες μπαίνει στο... κάδρο της διαιτησίας, καθώς ο Περέιρα δεν έχει εξηγήσει ακόμη γιατί τον ευχαρίστησε ως συνεργάτη του στην επιστολή του περασμένου Δεκεμβρίου.

«Με πολλή δουλειά, έχοντας παράλληλα τόσο τη συνεργασία του κ. Γραμμένου, Προέδρου της ΕΠΟ, όσο και του Εκτελεστικού Γραμματέα, κ. Δέδε, καθώς και των συνεργατών μου στην ΚΕΔ, φτάσαμε στην παρούσα φάση της φετινής αγωνιστικής περιόδου, έχοντας την ικανοποίηση ότι εκπληρώσαμε το καθήκον μας», είχε γράψει ο Περέιρα στις 19 Δεκεμβρίου 2017 σε μήνυμα στις Επιτροπές Διαιτησίας των ΕΠΣ, διαιτητές, βοηθούς, παρατηρητές και εκπαιδευτές διαιτησίας. Θυμίζουμε ότι πέρσι το καλοκαίρι είχαν προηγηθεί, με αφορμή τη στελέχωση των πινάκων των διαιτητών, οι καταγγελίες-σοκ από τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού Σάββα Θεοδωρίδη που κατονόμασε το Δέδε ως αρχιδιαιτητή!

Θα απαντήσουν η ΕΠΟ και ο Περέιρα;

Πάλι, τα ίδια και τα ίδια;

Διαβάστε επίσης

Ντεμπούτο για Μεριά

Ντεμπούτο για Μεριά

Ο Τυνήσιος στόπερ θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με την ερυθρόλευκη και ριγωτή φανέλα.