Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τουρέ, ο κορυφαίος Αφρικανός!

Τουρέ, ο κορυφαίος Αφρικανός!
Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018 - 22:23
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Πολλές διακρίσεις έχει πετύχει ο Γιάγια Τουρέ στην καριέρα του, με τους συλλόγους που έχει αγωνιστεί. Μια από τις μεγαλύτερες, όμως, είναι η κατάκτηση του Κυπέλλων Εθνών Αφρικής το 2015. Ήταν αρχηγός για την Ακτή Ελεφαντοστού και σήκωσε το τρόπαιο στον τελικό που διεξήχθη με αντίπαλο την Γκάνα, στη Γκάμπια. Μια τεράστια διάκριση για τον ίδιο και τη χώρα του, καθώς έβγαλε στους δρόμους σχεδόν όλους τους συμπατριώτες του, για να πανηγυρίσουν αυτή την επιτυχία, να αναδειχθούν πρωταθλητές Αφρικής.

Αυτή ήταν η μοναδική διάκριση που πέτυχε με την εθνική του ομάδα. Με τον ίδιο να έχει πάρα πολλές σε ατομικό επίπεδο. Μια εξ αυτών ήταν η παρουσία του στην κορυφαία 11άδα της διοργάνωσης που αναδείχθηκε η Εθνική του πρωταθλήτρια Αφρικής.

Μια ακόμα, όμως τον κάνει να είναι ξεχωριστός. Ο Τουρές είναι ο μοναδικός Αφρικανός που έχει κατακτήσει τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη στην ήπειρό του επί 4 συνεχόμενες χρονιές. Δεν έχει συμβεί ποτέ άλλοτε στην ιστορία κάτι αντίστοιχα. Μόνο ο Γιάγια το πέτυχε αυτό!

Κορυφαίος το 2001, το 2012, το 2013 και το 2014! Και όχι μόνο. Δύο φορές αναδείχθηκε κορυφαίος Αφρικανός στη σχετική ψηφοφορία που κάνει το κορυφαίο Βρετανικό δίκτυο BBC! Το 2013 και το 2015! Κορυφαίος παίκτης της Ακτής Ελεφαντοστού το 2009. Δεν είναι μόνο αυτά τα ατομικά του επιτεύγματα, έχει και συνέχεια…

Επτά φορές μέσα στην καλύτερη ομάδα όπως ψηφίζεται από την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αφρικής (CAF). Το 2008, το 2009, το 2011, το 2012, το 2013, το 2014 και το 2015. Επίσης, μια φορά ήταν μέσα στην κορυφαία ομάδα της ESM, το 2014. Μια ομάδα που ψηφίζεται από το σύνδεσμο ευρωπαϊκών Μέσων στο οποίο μετέχουν τα κορυφαία Μέσα στην Ευρώπη όπως η Gazzetta dello Sport, το Kicker, το World Soccer, το France Football, η Marca, το Don Balón και το Onze Mondial μεταξύ άλλων!

Δύο φορές ήταν μέλος της καλύτερης ομάδες που αναδεικνύει η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών στην Αγγλία, το 2012 και το 2014, ενώ ψηφίστηκε από το κοινό της Μάντσεστερ Σίτι ως ο παίκτης της χρονιάς το 2014!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τουρέ, ο κορυφαίος Αφρικανός!
Τουρέ, ο κορυφαίος Αφρικανός!
Τουρέ, ο κορυφαίος Αφρικανός!
Τουρέ, ο κορυφαίος Αφρικανός!

Διαβάστε επίσης

Πρωταθλητής παντού!

Πρωταθλητής παντού!

Ο Γιάγια Τουρέ έχει σηκώσει το τρόπαιο του πρωταθλήματος σε Ελλάδα, Ισπανία και Αγγλία.