Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μεγάλο παραμύθι, τελικά το VAR

Μεγάλο παραμύθι, τελικά το VAR
Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018 - 08:24
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν το VAR. Όταν εμείς γράφαμε ότι δεν πρόκειται να μπει, τα «παπαγαλάκια» της... εξυγίανσης λοιδωρούσαν ότι κάνουμε πόλεμο στην αστειότητα που λέγεται... εξυγίανση. Όμως, τώρα έχασαν τις εξελίξεις, καθώς δεν μας έχουν πληροφορήσει ότι το VAR, εξελίχθηκε σε μεγάλο «παραμύθι» αλλά και σε μεγάλη ήττα της Κυβέρνησης. Όχι μόνο δεν τον είδαμε στα γήπεδα στο ξεκίνημα της περιόδου αλλά δεν πρόκειται να το δούμε ούτε στη διάρκειά της! Αν ποτέ μπει VAR, αυτό θα συμβεί από την περίοδο 2019-20! Δηλαδή σε έναν χρόνο!

Αν προλάβουν, επειδή ούτε αυτό είναι εύκολο να το βάλουν από Ιανουάριο, ο Περέιρα έχει ζητήσει να λειτουργήσει πειραματικά. Δηλαδή, θα το βλέπουν, όμως το VAR δεν θα «παρεμβαίνει» στους αγώνες!

Ακόμη, δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε ο διαγωνισμός για το VAR. Αυτό θα συμβεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ η προκήρυξη προβλέπει πέντε μήνες για την έναρξη της εφαρμογής, άρα φτάνουμε στα τέλη του Φεβρουαρίου. Όμως, αν υπάρξει ένσταση για το διαγωνισμό, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί λογικό επειδή πρόκειται για έργο άνω των 10 εκατ. ευρώ, τότε το χρονικό διάστημα θα είναι μεγαλύτερο.

Επίσης, θα πρέπει να βρεθούν οπτικές ίνες, να γίνει άλλη μελέτη, στα γήπεδο, ενώ η ανάδοχος εταιρία θα προσέξει να το παραδώσει όταν είναι απολύτως έτοιμο.

Διαβάστε επίσης

«Πάμε αγόρια» (pic)

«Πάμε αγόρια» (pic)

Το μήνυμα του Ομάρ Ελαμπντελαουί για τη «μάχη» του Θρύλου με τη Μπέρνλι στην Αγγλία.

Έκλεισε Ραντζέλοβιτς ο Θρύλος

Έκλεισε Ραντζέλοβιτς ο Θρύλος

Ο Ολυμπιακός έκανε δικό του τον νεαρό Σέρβο εξτρέμ, ο οποίος πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα εξαιρετικές εμφανίσεις με την Ραντίσκι Νις.