Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι ύμνοι του Βενγκέρ για Τουρέ και το «ασυγχώρητο» λάθος του...

Οι ύμνοι του Βενγκέρ για Τουρέ και το «ασυγχώρητο» λάθος του...
Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018 - 13:58

Ο Γιάγια Τουρέ από πολύ μικρός είχε καταφέρει να κερδίσει το σεβασμό και την εκτίμηση των κορυφαίων του ποδοσφαίρου.

Πριν ακόμη γίνει γνωστός και πετύχει τα πάντα στην καριέρα του, όταν ήταν ακόμη 20 χρονών ο Ιβοριανός μέσος είχε χάσει την ευκαιρία για μεταγραφή στην Άρσεναλ. Αυτό, είναι κάτι μάλιστα, το οποίο δεν ξέχασε ποτέ ο Αρσέν Βενγκέρ.

Πιο συγκεκριμένα, το 2003 ο Τουρέ δοκιμάστηκε από τον Αλσάτο τεχνικό στους «κανονιέρηδες» σε φιλικό ματς στην κορυφή μάλιστα της επίθεσης, κερδίζοντας αμέσως τις εντυπώσεις. Η ιστορία λέει ότι ο Βενγκέρ επιθυμούσε να κρατήσει τον παίκτη στους «κανονιέρηδες», έχοντας στο μυαλό του να τον γυρίσει πιο πίσω στο γήπεδο, εκεί δηλαδή όπου μεγαλούργησε λίγα χρόνια αργότερα.

Ωστόσο, αυτό δεν μπόρεσε να γίνει, καθώς ο Τουρέ δεν είχε καταφέρει να βγάλει άδεια εργασίας και έτσι δεν μπορούσε να αγωνιστεί στην Αγγλία. Αντί της Άρσεναλ, λοιπόν, πήγε στην ουκρανική Μέταλουργκ Ντόνετσκ, όπου έκατσε μία χρονιά, πριν πιάσει Λιμάνι και φορέσει τα ερυθρόλευκα.

Ο Αρσέν Βενγκέρ δεν σταμάτησε να υμνεί τον Ιβοριανό χαφ, τονίζοντας σε μία συνέντευξή του: «Ο Γιάγια Τουρέ είναι μία από τις μεγαλύτερες στεναχώριες της καριέρας μου».

Αυτό δείχνει πολλά για την τεράστια αξία του Τουρέ, στον οποίο έχουν υποκλιθεί άπαντες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αναγνωρίζοντας την τεράστια προσφορά του στο χώρο.

Διαβάστε επίσης

Ένας παίκτης «ορχήστρα» (vids)

Ένας παίκτης «ορχήστρα» (vids)

Ο Γιάγια Τουρέ κάνει τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και έχει αποδείξει ότι ανήκει στους κορυφαίους των τελευταίων ετών στο ποδόσφαιρο.

Εφτά λόγοι για πρόκριση

Εφτά λόγοι για πρόκριση

Πρέπει να προκριθεί επειδή απλά είναι Θρύλος, αλλά και για μερικούς ακόμα πολύ σημαντικούς λόγους.