Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Διπλή «γκέλα» στους ορισμούς

Διπλή «γκέλα» στους ορισμούς
Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2018 - 13:28
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ακόμη και στα... καλά καθούμενα, επειδή βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή, οι απίθανοι ορισμοί κλέβουν αρνητικά την παράσταση και οι αρμόδιοι «φροντίζουν» να δικαιώσουν όσους προβλέπουν ότι θα με τη διαιτησία θα γίνουν τα ίδια και χειρότερα με πέρσι, άλλωστε μην ξεχνάμε τον διαιτητή Κουμπαράκη (Θράκης) και τον βοηθό Τζιώτζιο (Θράκης) που δεν έδωσαν πέναλτι μαρς υπέρ των «ερυθρολεύκων» στον αγώνα της πρεμιέρας με τον Λεβαδειακό. Ορισμοί σημαίνουν ευθύνη, κάτι που προφανώς ο Περέιρα, ο οποίος την αναλαμβάνει, δεν ξέρει τι σημαίνει ευθύνη.

Οι επιλογές του για τον αγώνα της Κυριακής Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα θα περνούσαν απαρατήρητοι, καθώς το ματς θα σφυρίξει ο ο 38χρονος, Φώτης Φωτιάδης (Καστοριάς), ο οποίος πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στη Superleague, αν ο διαιτητής Αγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών) δεν έμπαινε τέταρτος και αν ο Τάσος Κάκος (Κέρκυρας) δεν ορίζονταν παρατηρητής διαιτησίας.

Ο Ευαγγέλου είναι ο διαιτητής ο οποίος στον αγώνα της 24ης αγωνιστικής της προηγούμενης σεζόν, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1 έδωσε πέναλτι αντί για φάουλ και δεν έπρεπε να είναι στους πίνακες. Το μαρκάρισμα του Εγκελς στον Ινσούα στο 87' ήταν ξεκάθαρα εκτός περιοχής και με την λάθος υπόδειξη του Ευαγγέλου όχι μόνο αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα αλλά ο Ολυμπιακός βγήκε οριστικά εκτός τροχιάς τίτλου.

Σα να μην έφτανε αυτό, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Τάσος Κάκος (Κέρκυρας). Ενας παρατηρητής που δεν έπρεπε να είναι στους πίνακες, καθώς όλη η Ελλάδα τον είδε να ποζάρει στην σουίτα του Ιβάν Σαββίδη, στις 8 Νοεμβρίου 2015 (ΠΑΟΚ-Πανθρακικός 1-1) και σύμφωνα με δημοσιεύματα είχε συμφωνήσει να αναλάβει πόστο στον ΠΑΟΚ.

Αναμφίβολα πρόκειται για επιλογές που μπορούν να χαρακτηριστούν είτε «γκέλα», είτε πρόκληση. Διαλέγετε και παίρνετε...

Κάτοικος Θεσσαλονίκης

Ο Φώτης Φωτιάδης ορίστηκε στο παιχνίδι Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα, ρέφερι της ΕΠΣ Καστοριάς. Όμως, διαμένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, καθώς είναι τεχνικός αεροσκαφών στην Πολεμική Αεροπορία. Ο ρέφερι κάνει το ντεμπούτο στη Λίγκα, όπου ανέβηκε το καλοκαίρι, κάπως αργά, δεδομένου ότι είναι ηλικίας 38 ετών. Την προηγούμενη σεζόν ο Φωτιάδης είχε σφυρίξει το παιχνίδι Κυπέλλου ΠΑΟΚ-Τρίκαλα 2-1, στο οποίο η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε νικήσει με ανύπαρκτο πέναλτι, καθώς ο Κοτσώνης είχε αποκρούσει τη μπάλα με το σώμα του, έχοντας προλάβει να μαζέψει το χέρι του!

Έπρεπε να βγει εκτός πινάκων ο Ακρίβος

Πρώτος βοηθός του Φωτιάδη στο ματς Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα θα είναι ο διεθνής Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών). Δεν είχε κανένα πρόβλημα με διαιτητή τον Ζαχαριάδη (Μακεδονίας) στο περσινό Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 1-1, όμως τα έκανε... μαντάρα στο παιχνίδι ΑΕΚ-Ξάνθη 4-0, καθώς τόσο στο πρώτο, όσο και στο τρίτο γκολ ο Βράνιες ήταν οφσάιντ! Το ματς έγινε στις 18/02/18 και μέχρι τότε είχε πάρει εννέα ορισμούς και άλλους δυο μέχρι το τέλος. Αρα, οι περισσότερες πιθανότητες ήταν να τεθεί εκτός πινάκων...

Διαβάστε επίσης

Μόνο ο Ολυμπιακός!

Μόνο ο Ολυμπιακός!

Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να αλλάξουν τα πάντα από την περσινή σεζόν, στέλνοντας με τις μεταγραφικές τους κινήσεις μήνυμα προς όλους για φέτος.

Άλλο επίπεδο... (vids)

Άλλο επίπεδο... (vids)

Ο Ματίας Ναουέλ διαθέτει τεράστιο ταλέντο, απίστευτη τεχνική, η οποία οδήγησε τους φίλους της Μπαρτσελόνα να τον αποκαλέσουν ως νέο «Μέσι».