Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι Ιταλοί γύρισαν το χρόνο πίσω...

Οι Ιταλοί γύρισαν το χρόνο πίσω...
Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2018 - 17:09

Οι φετινές αναμετρήσεις του Θρύλου με τους «ροσονέρι» για τη φάση των ομίλων του Europa League δεν θα είναι οι πρώτες στην ιστορία των δύο ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης. Έχουν προηγηθεί άλλες δύο, πριν από 59 χρόνια, για το κύπελλο Πρωταθλητριών. Τη σεζόν 1959/60!

Οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντίπαλοι στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης. Αυτά τα ματς θυμήθηκε ιταλική ιστοσελίδα μετά το αποτέλεσμα της φετινής κλήρωσης. Το πρώτο ματς στην Ελλάδα είχε λήξει ισόπαλο 2-2, σε μια αναμέτρηση που οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι από τους «ροσονέρι», αλλά η απειρία τους από την Ευρώπη είχε στοιχήσει!

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 19' με την κεφαλιά του Κώστα Παπάζογλου μετά το κόρνερ του Υφαντή (1-0), για να ισοφαρίσει ο Αλταφίνι με κεφαλιά στο 33'. Με γκολάρα του Ηλία Υφαντή στο 45' ο Ολυμπιακός πήρε ξανά το προβάδισμα (2-1), όμως ο Αλταφίνι με μια ακόμα κεφαλιά είχε κάνει το 2-2 στο 79'.

Μια σημαντική και τεράστια διαφορά. Η Μίλαν είχε τέσσερις ξένους στο ρόστερ της. Τον μεγάλο Σουηδό Λίντχολμ, τον Βραζιλιάνο Αλταφίνι, τον Ουρουγουανό Σκιαφίνο και τον Αργεντινό Γκρίλο! Στη ρεβάνς στην Ιταλία η Μίλαν επικράτησε 3-1 με τα τρία γκολ του Ντανόβα, ενώ για τον Ολυμπιακός είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1 ο Ηλίας Υφαντής.

Διαβάστε επίσης

Ο Χασάν δεν πάει Αίγυπτο!

Ο Χασάν δεν πάει Αίγυπτο!

Σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της ομοσπονδίας, Χανί Ραμζί, ο φορ του Θρύλου αποκλείστηκε από την αποστολή.