Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έγραψε ιστορία ο Θρύλος! (pic)

Έγραψε ιστορία ο Θρύλος! (pic)
Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018 - 07:46
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Η βραδιά της 2ας Σεπτεμβρίου 2018 δεν ήταν ξεχωριστή για τον κόσμο του Ολυμπιακού. Δεν ήταν μόνο το 5-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ούτε η επιστροφή του Γιάγια Τουρέ στους «ερυθρόλευκους». Ήταν μια ιστορική βραδιά.

Ο κορυφαίος ελληνικός σύλλογος των 44 πρωταθλημάτων έγραψε ιστορία. Με το τρίποντο που πήρε κόντρα στους Γιαννιώτες έφτασε τους 3.900 βαθμούς στην Α’ Εθνική. Επίδοση απίστευτη καθώς είναι η πρώτη ομάδα στην ιστορία της μεγάλης κατηγορίας που φτάνει σε αυτό τον αριθμό βαθμών από το 1959/60.

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι η πρώτη ομάδα που έσπασαν το φράγμα των 3.900 πόντων και οδεύουν ολοταχώς για τους 4.000 στην Α’ Εθνική. Στη δεύτερη θέση, 196 πόντους πιο πίσω είναι ο Παναθηναϊκός με 3.704 πόντους. Τρίτη η ΑΕΚ με 3.415 βαθμούς, ενώ την τετράδα συμπληρώνει ο ΠΑΟΚ με 3.174.

Αξίζει να σημειωθεί πώς με εξαίρεση την ΑΕΚ που έλειψε δύο σεζόν από την Α’ Εθνική, μετά τους υποβιβασμούς, οι άλλες τρεις ομάδες δεν έχουν απουσιάσει ποτέ από τη μεγάλη κατηγορία και μετρούν 1.880 ματς.

Διαβάστε επίσης

«Οικογενειακά» (pic)

«Οικογενειακά» (pic)

Το μήνυμα του Κώστα Τσιμίκα μετά την «πεντάρα» του Ολυμπιακού επί του ΠΑΣ Γιάννινα.

«Θα μας βελτιώσει ο Τουρέ, είναι μόνο η αρχή»

«Θα μας βελτιώσει ο Τουρέ, είναι μόνο η αρχή»

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης μίλησε για την νέα εμφατική νίκη του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, για τη συνολική παρουσία της ομάδας, για τον Γιάγια Τουρέ, καθώς και για τον κόσμο του Θρύλου.

«We are one» (pic)

«We are one» (pic)

Ομάδα και κόσμος είναι ένα όπως σχολίασε ο Κώστας Καραπαπάς.