Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φουλ επίθεση, ομαδικότητα και 10 ασίστ!

Φουλ επίθεση, ομαδικότητα και 10 ασίστ!
Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018 - 00:07
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Από την ημέρα της παρουσίασής του, ο Πέδρο Μαρτίνς είχε δώσει το στίγμα για την ομάδα που θέλει να φτιάξει. Μια ομάδα που θα παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, μια ομάδα που θα προσφέρει θέαμα και που θα κάνει τον κόσμο του Ολυμπιακού να χαίρεται με αυτό που βλέπει. Είμαστε ακόμα πολύ νωρίς στη σεζόν 2018/19, αλλά το πρώτο δείγμα γραφής από τον Θρύλο είναι απόλυτα πετυχημένο.

Οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν ωραία μπάλα και έχουν προκαλέσει μεγάλο ενθουσιασμό στον κόσμο τους. Τα αποτελέσματα και οι εμφανίσεις είναι εξαιρετικές. Το πιο σημαντικό είναι πώς τα περισσότερα από τα γκολ των «ερυθρολεύκων» έχουν έρθει μέσα από τη συνολική δουλειά, την ομαδική προσπάθεια, της συνεργασίας. Ήδη μετά από έξι ματς ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει 17 φορές και έχει 10 ασίστ.

Με κορυφαίο τον Κώστα Φορτούνη που έχει ήδη μοιράσει τέσσερις ασίστ! Ο διεθνής μέσος είναι πολύ ανεβασμένος φέτος, έχοντας σκοράρει επίσης 3 γκολ. Αλλά η ομαδική δουλειά στο κομμάτι της δημιουργίας έχει με 2 ασίστ τόσο τον Ελαμπντελαουί όσο και τον Μιράντα. Και με μια τον Τσιμίκα.

Δηλαδή πέντε από τις δέκα ασίστ που έχουν δώσει οι παίκτες του Ολυμπιακού προέρχονται από αμυντικούς. Τρεις από πλάγια μπακ και δύο από κεντρικό αμυντικό. Κάτι που αποδεικνύει πώς ο Μαρτίνς έχει φτιάξει μια ομάδα στην οποία όλοι θα έχουν ενεργό συμμετοχή στο επιθετικό παιχνίδι.

Η δέκατη ασίστ έχει έρθει από τον Καμαρά με τον νεαρό από τη Γουινέα να κάνει μεγάλη δουλειά στο χώρο του κέντρου και να φτιάχνει το πιο σημαντικό γκολ στο ματς κόντρα στον ΠΑΣ. Το πρώτο που σκόραρε ο Ομάρ με κεφαλιά!

Οι αριθμοί είναι άκρως εντυπωσιακοί σε ό,τι αφορά τη δουλειά και την ομαδικότητα που υπάρχει. Πλουραλισμός στην επίθεση, αλλά και πλουραλισμός στη δημιουργία με δέκα ασίστ για 17 γκολ σε έξι ματς.

Διαβάστε επίσης