Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα περσινά ξεχάστε τα!

Τα περσινά ξεχάστε τα!
Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018 - 10:57
Αρθρογράφος: Δημήτρης Γρηγορόπουλος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ

Εντάξει όταν μετά από έξι επίσημα ματς ο Ολυμπιακός έχει πετύχει 17 γκολ, λογικό είναι τα φώτα να πέφτουν στον Λάζαρο, στον Φορτούνη, στον Ποντένσε, στον Γκερέρο και γενικά στους παίκτες που χορεύουν στην επίθεση και πληγώνουν τα αντίπαλα δίχτυα. Το ποδόσφαιρο θέαμα είναι άλλωστε και θέαμα είναι η επίθεση και τα γκολ...

Ο Ολυμπιακός έχει γίνει πολύ δημιουργικός κι αυτό είναι πολύ ευχάριστο, αλλά η μεγάλη διαφορά της φετινής ομάδας είναι άλλη. Εκεί που την περασμένη σεζόν ο Ολυμπιακός είχε γίνει η χαρά του κάθε πικραμένου ακόμα και μέσα στο Καραϊσκάκη, φέτος οι ομάδες που έχει αντιμετωπίσει όχι να σκοράρουν δεν μπορούν, αλλά ούτε καν να τον απειλήσουν!

Η Λουκέρνη, μια ελβετική ομάδα που σκοράρει σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια της, δεν έκανε φάση μέσα στο Καραϊσκάκη, ενώ στη ρεβάνς πέτυχε ένα γκολ όταν τα πάντα είχαν κριθεί (1-3). Η Μπέρνλι κατάφερε να σκοράρει στον Πειραιά μ' ένα πέναλτι που ήταν από πολύ αυστηρό έως ανύπαρκτο, ενώ κατά τα άλλα ήταν ακίνδυνη. Στη ρεβάνς πίεσε και είχε 3-4 πολύ καλές ευκαιρίες (όχι όμως και πολλές τελικές), αλλά κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο. Για κλασική βρετανική ομάδα μιλάμε εξάλλου που ήθελε να ανατρέψει ένα δύσκολο σκορ. Αυτό έλειπε να μην πιέσει μέσα στην έδρα της.

Ο Λεβαδειακός που πέρυσι είχε βάλει γκολ και είχε καρδιοχτυπήσει τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος σπανίως έφτασε στα ερυθρόλευκα καρέ, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον ΠΑΣ, ο οποίος είχε μεν ένα δοκάρι, αλλά από κόντρα κι όταν όλα είχαν τελειώσει...

Δεν επιτρέπει ο φετινός Ολυμπιακός να δημιουργούνται κίνδυνοι στην άμυνά του και εφόσον το συνεχίσει αυτό δεν έχει να φοβάται τίποτα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Όλα από την άμυνα ξεκινούν άλλωστε. Παίκτες όπως ο Βούκοβιτς, αλλά και ο Μιράντα με τον Μεριά, έχουν σφίξει πολύ τα ερυθρόλευκα μετόπισθεν, αλλά κατά την ταπεινή μας άποψη τη μεγάλη διαφορά στο κομμάτι της αμυντικής λειτουργίας την κάνει ο Καμαρά, ο οποίος τρέχει και μαρκάρει ακατάπαυστα!

Τα περσινά ξεχάστε τα λοιπόν! Ο Θρύλος έσφιξε και είναι διαφορετικός!

Διαβάστε επίσης