Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τί είχε κάνει ο Γιάγια στην ηλικία του Μαντί;

Τί είχε κάνει ο Γιάγια στην ηλικία του Μαντί;
Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2018 - 12:32
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Τι σου είναι το ποδόσφαιρο. Πληρώνεις ένα... καράβι λεφτά για παίκτες που τους ξέρουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης (ονόματα και υπολήψεις ας μη θίξουμε κυριακάτικα) και μετά από λίγο καιρό αναθεματίζεις τη στιγμή που πήρες την απόφαση και «κλαις» τα ευρώ σου. Τί με «έπιασε» κυριακάτικα;

Σκεπτόμενος φωναχτά λέω ότι προσπαθώ ακόμα να συνειδητοποιήσω την εικόνα του άξονα του Ολυμπιακού με τον Αντρέα Μπουχαλάκη και τον Μαντί Καμαρά στις θέσεις των αμυντικών μέσων. Αν σας πω ότι περίμενα ότι θα τα... σπάσουν θα σας πω ψέματα και όπως λένε δεν είμαι και τόσο καλός σ' αυτό.

Κι αν για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή είχαμε εικόνα από το προηγούμενο πέρασμά του και λίγο-πολύ ξέρουμε το «ταβάνι» του, δεν ισχύει το ίδιο για τον Αφρικανό. Αυτό το τυπάκι από τη Νέα Γουϊνέα είναι ολοφάνερο ότι δεν μας έχει δείξει στο 100% τις δυνατότητές του. Μοιάζει βέβαιο πως ούτε και ο ίδιος ξέρει ως που μπορεί να φτάσει. Τώρα ανακαλύπτει και ο Μαντί τον -ποδοσφαιρικό και όχι μόνο- εαυτό του.

«Παιχνίδι με παιχνίδι βάζει και ένα νέο στοιχείο στο παιχνίδι του», λένε στο Ρέντη και το εννοούν μη προσπαθώντας να κρύψουν τη λαχτάρα τους για τα προσεχώς του Καμαρά. Είναι λογικό να υπάρχουν πολλά προσεχώς. Είναι μόλις 21 ετών. Για την ακρίβεια, σήμερα που «μιλάμε» είναι 21 ετών, 6 μηνών και 12 ημερών. Ξέρετε τί έκανε κοτζάμ Γιάγια Τουρέ στην ηλικία του; Βολόδερνε στο Ντόνετσκ και την άσημη Μεταλούργκ.

Ωπα, μην παρεξηγηθούμε, δεν προσπαθούμε να κάνουμε ΚΑΜΙΑ σύγκριση μεταξύ των δύο. Ο ένας είναι... ο Τουρέ και ο άλλος ένα νεαρό Αφρικανάκι με πολλά υποσχόμενες πρώτες εμφανίσεις.

Για να το ολοκληρώσουμε ωστόσο, όταν ο (δεν τον ήξερε η... μάνα του) Γιάγια έφτανε στα... μουγγά στην Ελλάδα για να υπογράψει στον Ολυμπιακό την 1η Ιουλίου 2005 ήταν ήδη 22 ετών, 1 μηνός και 18 ημερών. Τί θα (έχει) κάνει άραγε ο Καμαρά όταν φτάσει τα 35 χρόνια, τους 3 μήνες και τις 27 μέρες που είναι σήμερα ο Τουρέ;

Και για να ολοκληρώσουμε όπως αρχίσαμε, το ποδόσφαιρο άλλες φορές σε τιμωρεί (π.χ. όταν πληρώνεις Εμενίκηδες αλλά δεν σου βγαίνουν) κι άλλες φορές σου κλείνει το μάτι (με τον Μαντί το έκανε στον Ολυμπιακό).

Διαβάστε επίσης

Αποθεώνουν Ραντζέλοβιτς οι Σέρβοι

Αποθεώνουν Ραντζέλοβιτς οι Σέρβοι

Ο νεαρός εξτρέμ του Ολυμπιακού, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός στην Ραντνίτσκι Νις, έχει κλέψει τις εντυπώσεις με την εθνική Κ21 της χώρας του.

Ξέρουν τον τρόπο... (vid)

Ξέρουν τον τρόπο... (vid)

Γκερέρο και Γκιγιέρμε έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν τις Μπέτις και Μίλαν, όπου θα βρουν ξανά μπροστά τους στους ομίλους του Europa League, αυτή τη φορά με τον Ολυμπιακό.