Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Πέταξε» την ευκαιρία!

«Πέταξε» την ευκαιρία!
Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 - 23:35

Τη μεγάλη ευκαιρία να βάλει από τη 2η κιόλας αγωνιστική τις βάσεις για την πρώτη θέση στον όμιλο έχασε η Ελλάδα. Η Εθνική μετά το «διπλό» στο Ταλίν με την Εσθονία, δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στη Βουδαπέστη απέναντι στην Ουγγαρία. Σε ένα ματς που οι προϋποθέσεις υπήρχαν και δεν ήταν άλλες από το άδειο γήπεδο και το γεγονός ότι οι Ούγγροι ήταν με την πλάτη στον… τοίχο! Οι πολλές χαμένες ευκαιρίες από τη μια και τα λάθη από την άλλη, στοίχησαν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που ηττήθηκε τελικά με 2-1.

Σε ένα ματς που η Εθνική είχε κατοχή της μπάλας που έφτασε στο 61% και παραπάνω τελικές (11 έναντι 10 των Ούγγρων), πλήρωσε την αναποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια, τις στιγμές αδράνειας και τα λάθη. Στο πρώτο γκολ των γηπεδούχων, άλλαξαν τρεις πάσες με κεφαλιές μέσα στην περιοχή, πριν σκοράρει ο Ρόλαντ Σάλαϊ στο 14' (1-0). Όσο δε στη φάση του 2-1 (42'), είχαν προηγηθεί συνεχόμενα σουτ με τον Μπάρκα να κάνει τις επεμβάσεις, αλλά στο τέλος να δέχεται το δεύτερο γκολ. Όλα αυτά ενώ η ισοφάριση είχε έρθει άμεσα, στο 18', με την κεφαλιά μετά το φάουλ-ασίστ του Φορτούνη. Ο μέσος του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετικός σε ένα ακόμα ματς και όλες οι σέντρες του μέσα στην περιοχή ήταν ιδανικές.

Ο Μίκαελ Σκίμπε «πέταξε» ένα ημίχρονο με την επιλογή του Τζαβέλλα στο αριστερό άκρο της άμυνας. Από τη μια «έκαψε» μια αλλαγή, από την άλλη όλες οι φάσεις των Ούγγρων ήρθαν από τη δεξιά πλευρά όπως επιτίθονταν. Επιθετικά πολλές φάσεις με Φορτούνη (10'), με Χριστοδουλόπουλο (27'), με Πέλκα (32'), με Τοροσίδη (33'), με Μανωλά (34') στο πρώτο ημίχρονο, αλλά το δεύτερο γκολ δεν ήρθε. Σε ό,τι αφορά το δεύτερο ημίχρονο, πάλι πολλές ευκαιρίες. Τοροσίδης (51'), Πέλκας (72'), Χριστοδουλόπουλος (73'), Μήτρογλου (75'), Παπασταθόπουλος (82') και ξανά ο «πιστολέρο» στο 90'+1 απείλησαν την εστία του Γκούλατσι, αλλά το γκολ δεν ήρθε. Με την Ουγγαρία σε αυτό το διάστημα να έχει μόλις ένα σουτ στην εστία του Μπάρκα!

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να θυμηθείτε τη live γραπτή περιγραφή του ματς από το gavros.gr.

Ουγγαρία: Γκούλατσι, Μπέσε, Λανγκ, Κάνταρ, Φιόλα, Κλάινχαϊσλερ, Νάγκι, Κόβατς (80' Πάτκαϊ), Βάργκα (62' Λόβρεντσιτς), Αντ. Σάλαϊ (69' Έπελ), Ρ. Σάλαϊ.

Ελλάδα: Μπάρκας, Τοροσίδης, Μανωλάς (52' Οικονόμου), Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας (46' Λυκογιάννης), Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης, Πέλκας, Χριστοδόπουλος, Φορτούνης, Δώνης (46' Μήτρογλου).

Διαβάστε επίσης

Μόνο η ΑΕΚ κινδυνεύει με τιμωρία...

Μόνο η ΑΕΚ κινδυνεύει με τιμωρία...

Ο Ολυμπιακός και ο Χριστοδουλόπουλος δεν απειλούνται, επειδή υπάρχει η απόφαση, καθώς κρίθηκε άκυρο το δήθεν συμβόλαιό του με την προηγούμενη ομάδα του.

«Ερυθρόλευκη» Εθνική!

«Ερυθρόλευκη» Εθνική!

Με επτά ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει ή αγωνίζονται στον Ολυμπιακό αντιμετώπισε η Ελλάδα την Ουγγαρία.

Ανεβάζουν στροφές

Ανεβάζουν στροφές

Την επιστροφή των τελευταίων διεθνών την Τετάρτη θα δώσει την ευκαιρία στον Πέδρο Μαρτίνς να δουλέψει με απαρτία.