Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το «βαρύ» ιστορικό αδικίας του Τζήλου κατά του Θρύλου!

Το «βαρύ» ιστορικό αδικίας του Τζήλου κατά του Θρύλου!
Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 - 16:28
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το πρωτάθλημα της σεζόν 2017-18 είχε πάρει... φωτιά και την 21η αγωνιστική ο Τζήλος (Λάρισας), ο οποίος θα σφυρίξει το παιχνίδι της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης, είχε οριστεί να σφυρίξει Ατρόμητος-Ολυμπιακός 2-2. Μπορεί να έδωσε το πέναλτι μαρς του Χατζηισαϊα στον Ζιλέ (που έχασε ο Τζούρτζεβιτς), όμως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν παράπονα από το ημίχρονο! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ήταν έξαλλοι για τα δυνατά μαρκαρίσματα των παικτών του Ατρόμητου και για το γεγονός πως έγιναν αλλαγή με τραυματισμό οι Μιραλάς (39')και Φορτούνης (24'). Ακολούθησε και ο Ταχτσίδης στο δεύτερο ημίχρονο, ο οποίος δέχθηκε αγκωνιά από τον Ντάουντα που ο Τζήλος δεν απέβαλε.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σκληρό παιχνίδι, οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν έκαναν δηλώσεις. Επίσης, ο υπηρεσιακός προπονητής της ομάδας, Χρήστος Κόντης αρκέστηκε να πει μόνο τα εξής: «Δεν θέλω να μιλήσω για το ποδόσφαιρο. Βλέπετε τι γίνεται με τη διαιτησία. Δεν μπορώ να πω κάτι στους παίκτες μου. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές, αλλά οι διαιτητές τους εμποδίζουν. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Ευχαριστώ».

Δεν έχει ξαναγίνει να αντικατασταθούν σε παιχνίδι τρεις παίκτες από τραυματισμό και ο ρέφερι να μη βγάλει ούτε μια κόκκινη κάρτα. Εκτός από τον Ντάουντα στο 56' για την αγκωνιά στον Ταχτσίδη, ο Τζήλος θα μπορούσε στο δεύτερο ημίχρονο να αποβάλει και τον Μάντσον για σκληρό φάουλ σε βάρος του Οφόε, καθώς ο παίκτης του Ατρομήτου είχε ήδη μια κίτρινη.

Παρόλα αυτά ο Τζήλος ορίστηκε μετά από μια αγωνιστική!

Καθυστερήσεις = κωμωδία

Οι καθυστερήσεις που δεν κράτησε και ενώ ο Ολυμπιακός πίεζε για τη νίκη, ήταν μόνο 3' αντί για τουλάχιστον 7', αποτέλεσε το πρώτο θέμα συζήτησης μεταξύ του διαιτητή Τζήλου (Λάρισας) και του παρατηρητή, Γιώργου Μπίκα (Χαλκιδικής) στην καθιερωμένη σύσκεψη στα αποδυτήρια των διαιτητών, μετά το τέλος του αγώνα Ατρόμητος-Ολυμπιακός 2-2. «Τα τρία λεπτά ήταν ελλιπέστατα. Ο Ταχτσίδης ήταν κάτω τρία λεπτά. Αν προσθέσεις και τις τέσσερις αλλαγές που έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο φτάνουμε στα έξι λεπτά. Όφειλες το λιγότερο να κρατήσεις 5 με 6 λεπτά καθυστερήσεις. Ήταν λάθος σου που δεν το έκανες», του επεσήμανε ο Μπίκας. Ο Τζήλος του απάντησε: «Έχετε δίκιο, έκανα λάθος. Το σκέφτηκα μετά, όμως ήταν αργά».

Ο Μπίκας επικεντρώθηκε και στη φάση του τραυματισμού του Ταχτσίδη. «Στην αγκωνιά του Ντάουντα (56') μπορούσες να δείξεις και κόκκινη αντί για κίτρινη», είπε ο διεθνής παρατηρητής στον ρέφερι, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να δείξει περισσότερες κίτρινες σε παίκτες του Ατρομήτου για τις κλωτσιές που έριχναν στους παίκτες του Ολυμπιακού. Παράλληλα τον δικαίωσε για το πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού.

Εκεί που γέλασε ο κόσμος με τον Τζήλο στο Περιστέρι ήταν με το φάουλ που έδωσε σε βάρος του Ζιλέ στο 45', όπου ο Βέλγος δε είχε καν επαφή με τον αντίπαλό του! Έδωσε κι άλλο ανύπαρκτο κατά του Πάρντο στο 51'. Δεν είχε καθαρό μυαλό να κρατήσει ούτε τις προβλεπόμενες καθυστερήσεις, αν και στη διάρκειά τους έγινε μέχρι και αλλαγή από τον Ατρόμητο.

Χοντρά λάθη με Βέροια και ΠΑΣ Γιάννινα

** Ο Τζήλος στις 29 Ιανουαρίου 2017 είχε σφυρίξει και Βέροια-Ολυμπιακός 1-2 και η κλωτσιά έπεφτε σύννεφο, όμως που να δείξει κάρτα ο Λαρισαίος. Επίσης, ο Καπετάνος έβγαλε το ματς χωρίς κίτρινη αν και χτύπησε Ρέτσο, Ντε λα Μπέγια, Νικολάου, Ανδρούτσο! Για παράδειγμα, στο 42' έπιασε από λαιμό τον Νικολάου, ενώ μετά χτύπησε στο κεφάλι τον Ανδρούτσο. Δηλαδή σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις μπορούσε να δείξει απευθείας κόκκινη και δεν έδειξε ούτε κίτρινη!

** Αυτό για την σεζόν 2016-17, για την περίοδο 2017-18 το πρώτο ματς που σφύριξε ο Τζήλος ήταν Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0). Οι Μπέριος, Λίλα και Μαυροπάνος ήταν προκλητικοί και έπρεπε να αποβληθούν από το ημίωρο. Κι όμως ο Τζήλος δεν έδινε φάουλ, ούτε τις κάρτες για να σταματήσουν οι κλωτσιές των φιλοξενουμένων που έπαιξαν λες και έχαναν την κατηγορία.

Στο 84' ο Μαυροπάνος σταμάτησε με αγκαλιά, εσκεμμένα, επίθεση του Τζούρτζεβιτς, ο ρέφερι έδωσε το φάουλ και ο προκλητικός Μπέριος τον χειροκρότησε ειρωνικά. Παρόλα αυτά, αν και ο Τζήλος υποτίθεται ότι είναι διαιτητές, δεν έβγαλε την κίτρινη (σ.σ. στον Μπέριο θα ήταν η δεύτερη). Στο 86' ο Μαυροπάνος έκανε σκληρό φάουλ στον Φορτούνη, πάλι ο Τζήλος αδιαφόρησε...

Διαβάστε επίσης

Ατελείωτες ώρες στο Ρέντη!

Ατελείωτες ώρες στο Ρέντη!

Ο Πέδρο Μαρτίνς δουλεύει ασταμάτητα στον Ολυμπιακό, κάτι το οποίο έχει παίξει σημαντικό ρόλο στα θετικά αποτελέσματα και στην εικόνα των Πειραιωτών.