Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Τουρέ στην κορυφαία 5άδα Αφρικανών σκόρερ στην Premier League

Ο Τουρέ στην κορυφαία 5άδα Αφρικανών σκόρερ στην Premier League
Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 - 19:46

Ο Γιάγια Τουρέ επέστρεψε στον Ολυμπιακό και δουλεύει εντατικά για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας, ώστε να μπορεί να τον υπολογίζει ο Πέδρο Μαρτίνς. Τα επιτεύγματά του, όμως, όσο αγωνίζονταν στην Premier League ήταν πολλά και ακόμα και τώρα που έχει επιστρέψει στην Ελλάδα, το όνομά του ακούγεται ακόμα και τώτσέντονα! Ένα ακόμα θέμα είναι στο επίκεντρο και έχει να κάνει με τα γκολ που σκόραρε στο πρωτάθλημα ο Ιβοριανός μέσος.

Ο «ερυθρόλευκος» χαφ όσο φορούσε τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι σκόραρε 59 φορές στο πρωτάθλημα. Μια επίδοση που τον φέρνει στην κορυφαία 5άδα Αφρικανών σκόρερ στην ιστορία της Premiership! Έχοντας 5 γκολ παραπάνω από τον Νουάνκο Κανού που ολοκλήρωσε τη θητεία του στα γήπεδα της Premier League με 54 τέρματα!

Σε ό,τι αφορά τώρα την κορυφαία τριάδα, αυτή αποτελείται από τους Γιακούμπου Αγιεκμπένι με 95, Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ με 97 και Ντιντιέ Ντρογκμπά με 104 γκολ, αντίστοιχα. Με τους συντάκτες του άρθρου να σημειώνουν πώς ο Γιάγια Τουρέ μέτρησε πάνω από 200 ματς (σ.σ.: για την ακρίβεια 230) στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Συμβάλλοντας στην κατάκτηση 3 πρωταθλημάτων για τους «πολίτες».

Διαβάστε επίσης