Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η τέταρτη πρεμιέρα με Ισπανούς

Η τέταρτη πρεμιέρα με Ισπανούς
Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 - 20:38
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Το ματς με την Ρεάλ Μπέτις είναι το τέταρτο που θα δώσει ο Ολυμπιακός, σε πρεμιέρα ομίλων, με αντίπαλο ισπανική ομάδα. Αλλά είναι μόλις το πρώτο για το Europa League. Τα προηγούμενα τρία ήταν για το Champions League. Με όλα τα αποτελέσματα να έχουν εμφανιστεί, δηλαδή και νίκη και ισοπαλία και ήττα. Οι προηγούμενοι αντίπαλοι από τη χώρα της Ιβηρικής, την 1η αγωνιστική, ήταν κατά σειρά η Ρεάλ Μαδρίτης, η Βαλένθια και η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Το πρώτο χρονικό ματς ήταν κόντρα στην Ρεάλ, το 1999 (15/09). Σε μια ματσάρα στο ΟΑΚΑ όπου ο "μάγος" Τζιοβάνι (10', 64') είχε κάνει... όργια! Με την αναμέτρηση να λήγει ισόπαλη 3-3 και τους "μερένχες" να ισοφαρίζουν προς το φινάλε! Ο μεγάλος Βραζιλιάνος είχε βάλει δύο γκολάρες, ενώ η τρίτη ήταν από τον Ζάχοβιτς (67'). Για τους Μαδριλένους είχε σκοράρει οι Σάβιο (24'), Ρομπέρτο Κάρλος (32') και Ραούλ (80')

Το δεύτερο ήταν το 2006 (12/09) με την Βαλένθια που δεν πήγε καλά για τον Ολυμπιακό. Ήττα 4-2 στο τελευταίο πεντάλεπτο. Οι "ερυθρόλευκοι" σκόρερ ήταν οι Κωνσταντίνου (28') και Καστίγιο (66'), ενώ για τις "νυχτερίδες" οι Μοριέντες (33' και 39'), Αλμπιόλ (85') και Μοριέντες (90').

Το πιο πρόσφατο ήταν το 2014 (16/09). Με την τεράστια νίκη που πέτυχε ο Θρύλος κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, τη φιναλίστ του Champions League την αμέσως προηγούμενη περίοδο. Ο Ολυμπιακός με τον Μίτσελ στον πάγκο έφτασε σε έναν θρίαμβο. Νίκησε 3-2 την ομάδα του Σιμεόνε. Με τα γκολ των Μαζουακού (13'), Αφελάι (31') και Μήτρογλου (73'), ενώ για τους "ροχιμπλάνκος" είχαν σκοράρει οι Μάντζουκιτς (38') και Γκριεζμάν (86').

Διαβάστε επίσης

Μέγα πάθος για τη νίκη κόντρα στην Μπέτις!

Μέγα πάθος για τη νίκη κόντρα στην Μπέτις!

Όλοι στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο, καθώς και ο κόσμος του Ολυμπιακού ανυπομονούν για το ματς με την ισπανική ομάδα, με τους Πειραιώτες να είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για το τρίποντο.

«Παίζουμε με έναν μεγάλο αντίπαλο»

«Παίζουμε με έναν μεγάλο αντίπαλο»

Ο Χοακίν τόνισε ότι είναι πολύ χαρούμενος που επιστρέφει στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας ότι ο Ολυμπιακός είναι ένας δύσκολος αντίπαλος για τη Μπέτις.