Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Μαντί και η αριστερή πτέρυγα

Ο Μαντί και η αριστερή πτέρυγα
Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018 - 10:49
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Το ματς στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» ολοκληρώθηκε με την Μπέτις να έχει ποσοστό αποτελεσματικότητας στις πάσες που έφτασε στο 92%, ενώ το αντίστοιχο για τον Ολυμπιακό ήταν 75%. Για τη μεγάλη αυτή διαφορά υπάρχουν ορισμένες εξηγήσεις. Θα σταθούμε, όμως, σε μία που είχε να κάνει και με τις δύο ομάδες.

Κορυφαίος σε πάσες για την ισπανική ομάδα ήταν ο Αΐσα Μαντί. Ο Αλγερινός αμυντικός που έπαιζε δεξιά σε ό,τι αφορά την τριάδα των στόπερ που είχε στο σχήμα της Μπέτις ο Κίκε Σετιέν. Με τον 26χρονο να έχει ποσοστό πετυχημένων πασών, το υψηλότερο από την πλευρά των «βερδιμπλάνκος». Κι αυτό ήταν το 97%.

Τι σχέση είχε όλα αυτό με τον Ολυμπιακό; Είχε με την αριστερή του πτέρυγα. Οι δύο παίκτες που ήταν εκεί είχαν τα χαμηλότερα ποσοστά από την πλευρά των «ερυθρολεύκων». Ο μεν Τσιμίκας μόλις 33%, ο δε Ποντένσε ήταν στο 50%. Κι αυτό κάτι δείχνει… Διότι στα προηγούμενα ματς η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε πάρει πολλά από τους παίκτες που αγωνίζονται στην αριστερή πτέρυγα, ενώ αυτή τη φορά όχι…

Τα δικά του ποσοστά ήταν που έριξαν σε μεγάλο βαθμό το συνολικό νούμερο για τον Ολυμπιακό. Διότι στην πλειοψηφία τους οι παίκτες των «ερυθρολεύκων» ήταν στο +75%, αλλά οι επιδόσεις του Έλληνα αριστερού μπακ και του Πορτογάλου εξτρέμ έριξαν αυτό της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς.

Διαβάστε επίσης

Ικανοποίηση για την τεράστια προσπάθεια

Ικανοποίηση για την τεράστια προσπάθεια

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έβγαλαν πάθος στο ματς με την Μπέτις, ειδικά όταν έμειναν με 10 παίκτες, κρατώντας το μηδέν στην άμυνα, κάτι το οποίο γεμίζει ικανοποίηση όλους στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο.

Η διαχείριση του ρόστερ...

Η διαχείριση του ρόστερ...

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του σε μικρό χρονικό διάστημα 5 πολύ δύσκολους και κρίσιμους αγώνες, με τον Πέδρο Μαρτίνς να αναμένεται να ανοίξει αρκετά το ροτέισον.

Ανεβάζει στροφές για Πανιώνιο (pic)

Ανεβάζει στροφές για Πανιώνιο (pic)

Συνεχίζεται η σκληρή δουλειά στο Ρέντη από τους παίκτες του Ολυμπιακού, ώστε να είναι έτοιμοι στο ματς με τους «κυανέρυθρους» στη Νέα Σμύρνη.