Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έτσι το έζησε ο Μαρτίνς

Έτσι το έζησε ο Μαρτίνς
Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018 - 15:47
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Δεν χωράει αμφιβολία ότι, όπως εξελίχθηκε το ματς απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα όπως η Μπέτις, ήταν θετικό για τον Ολυμπιακό που κράτησε τον βαθμό της ισοπαλίας. Δυστυχώς για τον Πέδρο Μαρτίνς και την ομάδα, σ' ένα ακόμα ματς αναπροσάρμοσε τα πλάνα του κατά τη διάρκεια του αγώνα (σ.σ.: κίτρινη Μπουχαλάκη, αποβολή Τσιμίκα) από ανάγκη και όχι από επιλογή με συνέπεια να... δεθούν τα χέρια του.

Αλλιώς τα υπολόγισε κι αλλιώς ήταν αναγκασμένος να κινηθεί ο τεχνικός των ερυθρολεύκων στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. Από το 1ο λεπτό έδινε εντολή στους κεντρικούς χαφ να μην... κουβαλάνε πολύ τη μπάλα και να παίζουν όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Επίσης τους έκανε συνεχώς νεύμα να παίζουν με το μυαλό τους και όχι μόνο με το ένστικτο ή τον ενθουσιασμό που μετέδιδε η κερκίδα.

Οι εντολές στους ακραίους μπακ, σε αντίθεση με τα παιχνίδια μικρότερης επικινδυνότητας, ήταν να «κρατάνε» τις θέσεις τους και να μην ανεβαίνουν συνεχώς. Στον εξαιρετικό, για μία ακόμη φορά Ομάρ, έλεγε διαρκώς να προσέχει τον Τέγιο και η αλήθεια είναι ότι τον περιόρισε στο ελάχιστο κάνοντας και δύο σωτήρια κοψίματα στον συγκεκριμένο παίκτη.

Ο Νάτχο πήρε την εντολή ν' αρχίσει ζέσταμα με το που πήρε κίτρινη ο Μπουχαλάκης και τον φώναξε ν' αλλάξει για άμεση αλλαγή όταν... φλέρταρε με μια δεύτερη ο υψηλόσωμος Έλληνας χαφ. Στο β' ημίχρονο ο Φορτούνης άκουσε τον προπονητή του να του ζητάει να παίζει πιο πίσω ώστε να βοηθάει ανασταλτικά Νάτχο και Καμαρά.

Στο νεαρό Αφρικανό, από την άλλη, ανέθεσε τη δύσκολη αποστολή να έχει το νου του στον Χοακίν. Ειδικά μετά το 20λεπτο του έλεγε ξανά και ξανά: «πρόσεχε τον Χοακίν, μην τον αφήνεις να κάνει παιχνίδι».

Αξίζει να σημειωθεί πως σ' ένα ακόμα ματς ο Γκιλιέρμε ήταν στο μυαλό του προπονητή για να χρησιμοποιηθεί και πριν από την έναρξή του αλλά και κατά τη διάρκεια. Πιο συγκεκριμένα είχε δίλημμα «Γκιλιέρμε ή Τοροσίδης» στην αποβολή του Τσιμίκα αλλά τελικά, μετά από μίνι σύσκεψη με τους συνεργάτες του, προτίμησε τον έμπειρο Έλληνα.

Ακόμα και ο Λάζαρος αναγκάστηκε να παίξει διαφορετικά απ' αυτό που ήλπιζε όταν τον έριχνε στη... μάχη ο Μαρτίνς. Μετά την αποβολή του Τσιμίκα του ζήτησε ο Πορτογάλος να μην ανεβαίνει πολύ αλλά αντιθέτως να δίνει βοήθειες στον μπακ.

Διαβάστε επίσης

Η διαχείριση του ρόστερ...

Η διαχείριση του ρόστερ...

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του σε μικρό χρονικό διάστημα 5 πολύ δύσκολους και κρίσιμους αγώνες, με τον Πέδρο Μαρτίνς να αναμένεται να ανοίξει αρκετά το ροτέισον.

Ικανοποίηση για την τεράστια προσπάθεια

Ικανοποίηση για την τεράστια προσπάθεια

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έβγαλαν πάθος στο ματς με την Μπέτις, ειδικά όταν έμειναν με 10 παίκτες, κρατώντας το μηδέν στην άμυνα, κάτι το οποίο γεμίζει ικανοποίηση όλους στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο.