Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το παιδί του Μπέου χάρισε και την κόκκινη!

Το παιδί του Μπέου χάρισε και την κόκκινη!
Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018 - 00:08

Έγραψε ιστορία το… παιδί του Αχιλλέα Μπέου στη Νέα Σμύρνη, όπου σφύριξε 100-0 κατά του Ολυμπιακού για να επιβεβαιώσει ότι είναι της ΕΠΣ Θεσσαλίας την οποία είναι κοινό μυστικό ότι ελέγχει ο Δήμαρχος Βόλου, ο οποίος έβαλε και την… πινελιά του για να εκλεγεί ταμίας της ΕΠΟ, ο πρόεδρος της προαναφερόμενης ποδοσφαιρικής ένωσης, Περικλής Λασκαράκης.

Και φυσικά ούτε ο διαιτητής Μανώλης Σκουλάς (Θεσσαλίας) έχει παράπονο, αφού από την αφάνεια, το καλοκαίρι του 2017 ανέβηκε στην Superleague ενώ είναι έτοιμοι να κάνουν «κουρέλι» τον κανονισμό και να τον κάνουν διεθνή! Ούτε ο …κορυφαίος Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) δεν είχε τέτοια εξέλιξη.

Με… πύραυλο ανέβηκε τα σκαλιά στη διαιτησία ο Σκουλάς, άρα δεν πρέπει να απορεί κανείς που έπαιξε τα ρέστα του στη Νέα Σμύρνη, κάνοντας τα πάντα για να μην νικήσει ο Ολυμπιακός τον Πανιώνιο. Έγιναν δυο πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, όμως ο Σκουλάς δεν έδωσε κανένα, άσχετα αν θα τα σφύριζε μέχρι και ο απλός φίλαθλος Αχιλλέας Μπέος! Για τόσο εξόφθαλμα λάθη μιλάμε…

Περνούσε από… εξετάσεις

Όμως, εκεί που το… παιδί του Μπέου, λόγω ΕΠΣ Θεσσαλίας, έδωσε τα… ρέστα του ήταν στο 75’ του αγώνα, όταν ο Τσιλούλης του Πανιωνίου έκανε αυτό το σοκαριστικό μαρκάρισμα (σ.σ.: το βλέπετε στη φωτογραφία), καθώς πήγε με τις τάπες πάνω στον Καμαρά. Θα μπορούσε να κόψει την μπάλα στον παίκτη του Ολυμπιακού, προκαλώντας μεγάλη ζημιά.

Βέβαια, για τον Σκουλά αυτά είναι λεπτομέρειες, άλλο ήταν το άγχος του. Θέλει να γίνει διεθνής, στη Νέα Σμύρνη έδινε την εντύπωση ότι περνούσε από εξετάσεις όπως και ο Τζήλος στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Αστέρα, όμως δεν εφάρμοσε την αυστηρότατη οδηγία της UEFA αυτά τα μαρκαρίσματα να τιμωρούνται με κόκκινη κάρτα, επειδή προέχει η σωματική ακεραιότητα των παικτών. Ετσι, ο ρέφερι της ΕΠΣ Θεσσαλίας έβγαλε κίτρινη κάρτα.

Θα τέλειωνε στην Ευρώπη

Αν ο Περέιρα τον κάνει διεθνή, καλό θα είναι να στείλει στην UEFA και το βίντεο με το μαρκάρισμα του Τσιλούλη στον Καμαρά αλλά να φαίνεται ότι ο παίκτης του Πανιωνίου βλέπει την κίτρινη κάρτα. Δεν θα ξεφτιλιστούν μόνο στην Ελβετία αλλά και στον κόσμο άλλο. Η απόφαση του Σκουλά για κίτρινη σε ένα τέτοιο μαρκάρισμα αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή και όποιοι διαιτητές δεν δείχνουν κόκκινη κάρτα τελειώνουν από την Ευρώπη.

Φανταζόμαστε ότι θα συμφωνεί και ο εκπαιδευτής των διαιτητών Σταύρος Τριτσώνης. Μήπως ο Σκουλάς κοιμόταν στο σεμινάριο των ρέφερι της Superleague όταν έδειχναν παρόμοιες φάσεις; Μήπως, για να κάνουμε και χιούμορ, εκείνη την ώρα ο Σκουλάς διάβαζε καμιά ομιλία του Δημάρχου Αχιλλέα Μπέου προς τους δημότες του Βόλου; Αν υπάρχει…

Ίδια εξέλιξη με τον Λασκαράκη

Ο Σκουλάς είχε ανάλογη εξέλιξη με τον Λασκαράκη. Ο …ανεξάρτητος πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας κατέθεσε ως μάρτυρας του ΠΑΟΚ και κατά του Ολυμπιακού για δήθεν επεισόδιο σε βάρος του και κατά σύμπτωση είπε ό,τι είχε δηλώσει ο Μπέος για τον προπέρσινο ημιτελικό με την ΑΕΚ.

Για τόσο μεγάλη σύμπτωση μιλάμε! Όπως, η διαιτησία του Σκουλά…

Τέσσερις κόκκινες μαζί

Καθόλου τυχαίο ότι ο... αγαπημένος διαιτητής του Αχιλλέα Μπέο - το παρασκήνιο γνωρίζει πόσο συνέβαλε στην ανέλιξή του - σφυρίζει ματς στη μεγάλη κατηγορία και δείχνει πώς δεν γνωρίζει ούτε την απλή εφαρμογή των κανονισμών. Δεν θέλει κανείς να πιστέψει πώς δεν είδε το σοκαριστικό μαρκάρισμα του Τσιλούλη στον Καμαρά!

Μπροστά στα μάτια του έγινε, είχε ορατότητα στη φάση, ήταν κοντά και το αποτέλεσμα. Τέσσερις κόκκινες μαζί έπρεπε να βγάλει και όχι κίτρινη…

Αλλά το παιδί του Αχιλλέα δεν το έκανε.... Τίποτα δεν είναι τελικά τυχαίο στη ζωή!

Διαβάστε επίσης