Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η τρίτη αναμέτρηση... (vid)

Η τρίτη αναμέτρηση... (vid)
Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 - 10:44
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Το ματς που δίνει το βράδυ της Πέμπτης (27/09, 21:30) ο Ολυμπιακός με αντίπαλο τον Λεβαδειακό είναι μόλις το τρίτο στην ιστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες για το θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας. Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί προ 25ετίας, για τη φάση των «16» της διοργάνωσης. Τον Δεκέμβριο του 1993 είχαν διεξαχθεί εκείνα τα ματς. Το πρώτο (15/12) στη Λιβαδειά, είχε λήξει χωρίς νικητή. Ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0).

Σε ό,τι αφορά τη ρεβάνς, δύο εβδομάδες αργότερα στο στάδιο Καραϊσκάκη (29/12), ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Εκεί οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν ωραία μπάλα, κυριάρχησαν και έφτασαν σε μια ευρεία νίκη, εξασφαλίζοντας παράλληλα την πρόκριση για την προημιτελική φάση. Ο Ολυμπιακός νίκησε 6-1, «καθαρίζοντας» το ματς εύκολα.

Ο Βαΐτσης με πλασέ στο 7' ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ, για να έρθει το 2-0 στο 15' με την κεφαλιά του Εστάι. Ήταν το πρώτο γκολ του Χιλιανού στην Ελλάδα! Με αυτό το σκορ ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο και τον Λεβαδειακό να μειώνει στο ξεκίνημα το δευτέρου μέρους, σε αντεπίθεση, με την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Τσάνα στο 48' (2-1).

Από εκεί και πέρα, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» πάτησαν το... γκάζι και άρχισαν να σκοράρουν το ένα γκολ μετά το άλλο, πετυχαίνοντας τέσσερα στο τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης. Με τον Μπεντ Κρίστενσεν να κάνει χατ τρικ μέσα σε 16 λεπτά.

Το 3-1 μετά τη σέντρα του Γκώνια και την κεφαλιά στο 61', το 4-1 μετά από οργανωμένη επίθεση, συνδυασμό ανάμεσα σε Καραπιάλη και Παχατουρίδη, σέντρα του τελευταίο και σουτ του Δανού (69') και το 5-1 στο 77' μετά την κάθετη πάσα του Εστάι και τον Κρίστενσεν να «κρεμά» τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού.

Το «κερασάκι στην τούρτα» ήρθε λίγο πριν το φινάλε του ματς, στο 87', όταν ο Ολυμπιακός σημείωσε το έκτο του γκολ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ο Γκώνιας έπαιξε το «ένα-δύο» με τον Εστάι, πέρασε και τον τερματοφύλακα Γιόνουζ και πλάσαρε εύστοχα.

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται το σκάουτινγκ

Συνεχίζεται το σκάουτινγκ

Άνθρωπος του Ολυμπιακού θα βρίσκεται στην Ιταλία για να παρακολουθήσει την εκτός έδρας αναμέτρηση της Μίλαν με την Έμπολι.

Συστήνονται στον κόσμο

Συστήνονται στον κόσμο

Αρκετοί παίκτες του Ολυμπιακού θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους εμφάνιση με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Πολύτιμες εμπειρίες...

Πολύτιμες εμπειρίες...

Ο Γιώργος Φέκκας βρίσκεται για πρώτη φορά στην αποστολή της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού και έχει να κερδίσει πολλά από το σημερινό αγώνα.

Όλοι στο Ναό!

Όλοι στο Ναό!

Συνεχίζεται η διάθεση των εισιτηρίων για το σημερινό (27/09) ματς με τον Λεβαδειακό, αλλά και για το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής (30/09) κόντρα στον ΠΑΟΚ.