Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το κάρφωσε ο Μάνος και τώρα το λιμάνι είναι βαθύ…

Το κάρφωσε ο Μάνος και τώρα το λιμάνι είναι βαθύ…
Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 - 23:23

Με το… δεξί μπήκε ο Ολυμπιακός στο θεσμό του κυπέλλου της σεζόν 2018/19. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 1-0 τον Λεβαδειακό με την κεφαλιά του Μάνου (68'). Με ενδεκάδα που είχε ολικό… λίφτινγκ, τον Γκιγιέρμε να κάνει εξαιρετικό ντεμπούτο, τον Τουρέ να δείχνει με το… καλημέρα πώς θα κάνει τη διαφορά και τα νέα παιδιά να δείχνουν πώς μπορούν να βοηθήσουν πολύ, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν καλή εμφάνιση απέναντι στους Βοιωτούς. Πλέον, η προσοχή όλων είναι στραμμένη στο κυριακάτικο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Κυριαρχία ναι, γκολ όχι

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε λίφτινγκ στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού με έντεκα νέα πρόσωπα σε σχέση με τη Νέα Σμύρνη. Ζοζέ Σα στο τέρμα, Μασούρας, Μιράντα, Σισέ και Κούτρης στην άμυνα, Γκιγιέρμε και Ανδρούτσος στα χαφ, Βρουσάι και Ναουέλ στις πτέρυγες, Τουρέ ως δεκάρι και τον Μάνο στην επίθεση. Η ποιότητα του Ιβοριανού ήταν το στοιχείο που έκανε τη διαφορά από το πρώτο κιόλας λεπτό. Ο Γιάγια με απλές κινήσεις έδειξε πόσο μεγάλος παίκτης είναι. «Έσπαγε» την μπάλα στους πλάγιους, την μοίραζε τόσο ωραία που έδειχνε κάθε στιγμή πόσο απλό άθλημα είναι το ποδόσφαιρο. Με τον Ανδρούτσο και τον Γκιγιέρμε που ήταν πίσω του να κάνουν καλή δουλειά, το ίδιο και τον Βρουσάι, ενώ θετική ήταν και η επανεμφάνιση του Κούτρη.

Κατοχή μπάλας που έφτασε στο 74% στο πρώτο μέρος για τους «ερυθρόλευκους», έξι τελικές, τρεις στο τέρμα, αλλά το γκολ έλειψε. Ο Μπάγιτς ήταν σε καλή ημέρα, ενώ από την άλλη η ομάδα του Μάντζιου έδειξε πώς δεν έπαιξε με σκοπιμότητα. Είχε και τρεις τελικές στο τέρμα (σ.σ.: η δεύτερη φάση ήταν διπλή ευκαιρία) στο πρώτο μέρος, από τις 4 προσπάθειες που έκανε συνολικά. Λογικό να υπάρχει ένα θέμα με τη συνοχή των παικτών του Πέδρο Μαρτίνς, υπό την έννοια ότι αυτή η ενδεκάδα δεν είχε αγωνιστεί ποτέ ξανά και ήταν λογικό να υπάρχουν μερικά θεματάκια στον τομέα της συνεννόησης. Έτσι, το πρώτο μέρος έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Οι δύο φορ, ο παικταράς Γκιγιέρμα και ο σκόρερ Μάνος

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να έχουν τα ηνία του ματς από το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Με την κατοχή από το 74% του πρώτου μέρους συνεχώς να μεγαλώνει και να φτάνει στο 77% στο 75'. Με τη διαφορά πώς στο δεύτερο μέρος, συνέχισαν να δημιουργούν φάσεις σε αντίθεση με τον Λεβαδειακό που είχε μόλις μία κι αυτή δεν ανησύχησε ουσιαστική τον Ζοζέ Σα. Ο Τουρέ έπαιξε μια ώρα αγώνα, με τον Νάτχο να παίρνει τη θέση του και τον Μαρτίνς να περνά στο ματς και τον Χασάν. Με δύο επιθετικούς ο Ολυμπιακός που άρχισε να βγάζει τη μια φάση μετά την άλλη. Και το γκολ ήρθε στο 68'.

Αποτέλεσμα μιας οργανωμένης επιθετικής προσπάθειας. Ο Σισέ τροφοδότησε στα δεξιά τον Μασούρα, ο νεαρός μπακ έκανε μια εκπληκτική σέντρα και ο Μάνος με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το γκολ που έκρινε το ματς. Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να κάνει ευκαιρίες, αλλά να μην έρχεται το γκολ. Αλλά να κερδίζει έναν ακόμα παίκτη. Διότι με την εμφάνισή του ο Γκιγιέρμε δεν έδειξε απλά ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει, αλλά πώς μπορεί ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» να τον υπολογίζει άμεσα για την ενδεκάδα με την εμφάνισή του.

Το φιλμ της αναμέτρησης:

22': Ο Ναουέλ κινήθηκε από τα αριστερά, τροφοδότησε τον Τουρέ, αυτός στον Ανδρούτσο που σούταρε, η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς και στρώθηκε στον Γιάγια, αλλά το νέο σουτ του πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπάγιτς.

32': Ευκαιρία με τον Μάνγκα για τον Λεβαδειακό, με σουτ μέσα από την περιοχή, που πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Ζοζέ Σα.

37': Ο Τουρέ πάσαρε για τον Μασούρα που ήρθε από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα, ο Μάνος σούταρε στην κίνηση, αλλά ο Μπάγιτς ήταν στη σωστή θέση.

43': Σουτ του Ιωαννίδη έξω από την περιοχή, έδιωξε ο Ζοζέ Σα, νέο σουτ του Γιακουμέκη, με τον Πορτογάλο να αποκρούει σε κόρνερ.

45': Σουτ του Μάνου μέσα από την περιοχή, ο Μπάγιτς μπλόκαρε.

51': Ένα-δύο του Μάνου με τον Μασούρα, σουτ του τελευταίου, μπλόκαρε ο Μπάγιτς.

67': Κεφαλιά του Χασάν μέσα από την περιοχή, λίγο άουτ.

68' 1-0: Εξαιρετική σέντρα του Μασούρα από τα δεξιά και ο Μάνος με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

70': Μακρινό σουτ του Γιακουμάκη, η μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Ζοζέ Σα.

78': Κάθετη πάσα του Γκιγιέρμε για τον Κούτρη, παράλληλο γύρισμα του τελευταίου, το σουτ του Χασάν σταμάτησε στον Κρνέτα.

85': Φάουλ του Πάρντο, κεφαλιά του Χασάν, δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Μπάγιτς.

89': Βολέ του Γκιγιέρμε από το ύψος του ημικυκλίου, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Μπάγιτς.

Ο διαιτητής Ευαγγέλου (Αθηνών) έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Χατζηλάμπρο (62').

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ζοζέ Σα, Μασούρας, Μιράντα, Σισέ, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Ανδρούτσος (59' Χασάν), Βρουσάι, Ναουέλ (83' Πάρντο), Τουρέ (59' Νάτχο), Μάνος.

Λεβαδειακός: Μπάγιτς, Μάνγκα (46' Νίκας), Παντελιάδης, Γιακουμάκης, Καραχάλιος, Χατζηλάμπρος, Κρνέτα, Σαβαντόγκο, Μητρόπουλος (69' Νάνγκις), Αντιλέχου, Ιωαννίδης (56' Όμο).

Διαβάστε επίσης