Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έχει κάνει δουλίτσα ο Πορτογάλος

Έχει κάνει δουλίτσα ο Πορτογάλος
Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 - 20:33
Αρθρογράφος: Δημήτρης Γρηγορόπουλος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δέκα επίσημα παιχνίδια στη φετινή σεζόν συμπλήρωσε ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση του κυπέλλου με τον Λεβαδειακό. Ο απολογισμός, με οκτώ νίκες και δυο ισοπαλίες, είναι αν μη τι άλλο εξαιρετικός για μια νέα ομάδα όπως αυτή που κτίζει από το καλοκαίρι ο Πέδρο Μαρτίνς, ενώ μια πιο αναλυτική ματιά στο πως έχει φτάσει σε αυτά τα αποτελέσματα ο Ολυμπιακός, μπορεί να μας φανερώσει ακόμα περισσότερα για την πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει ο Πορτογάλος τεχνικός!

Είναι πολύ σημαντικό για παράδειγμα το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός σκοράρει περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο. Μοναδικές εξαιρέσεις είναι τα εντός έδρας παιχνίδια με την Λουκέρνη και τα Γιάννενα, που η ομάδα πέτυχε από τρία γκολ στο πρώτο 45λεπτο! Σε όλα τα άλλα παιχνίδια είτε σκοράρει περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο, είτε τότε πετυχαίνει το μοναδικό γκολ!

Στο πρόσφατο ματς με τον Λεβαδειακό σκόραρε στο 68' (Μάνος), στη Νέα Σμύρνη στο 92' (Χασάν), με τον Αστέρα Τρίπολης το νικητήριο γκολ μπήκε επίσης στο 92' (Νάτχο), με τα Γιάννενα μπήκαν δυο γκολ από το 90' και μετά (90' Γκερέρο, 92' Μεριά), στο Μπέρνλι σκόραρε στο 73' (Ποντένσε), με το Λεβαδειακό για το πρωτάθλημα στο 62' (Χρθστοδουλόπουλος), με την Μπέρνλι στο Καραϊσκάκη στο 48' και στο 60' (Μπουχαλάκης, Φορτούνης), με την Λουκέρνη στην Ελβετία στο 60' και στο 68' (Χριστοδουλόπουλος, Γκερέρο) και με τους Ελβετούς στον Πειραιά στο 84' (Γκερέρο).

Μια ντουζίνα γκολ, δηλαδή, έχει σημειώσει ο Ολυμπιακός στα δεύτερα ημίχρονα των αγώνων, ενώ τέσσερα απ' αυτά έχουν σημειωθεί μάλιστα από το 90' και μετά! Τι μας δείχνει αυτό; Ότι ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που αν και νέα έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση, ενώ διαθέτει και τις δυνάμεις που απαιτούνται, ώστε να κτυπάει τα παιχνίδια στο δεύτερο ημίχρονο! Και πλέον δεν είναι και μικρό το δείγμα, αφού μιλάμε για δέκα επίσημα ματς...

Διαβάστε επίσης

«Καταπέλτης» για τον ΠΑΟΚ

«Καταπέλτης» για τον ΠΑΟΚ

Τον ...καίει η επιστολή Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης στον Υφυπουργό Αθλητισμού, καθώς επιβεβαιώνει τραυματισμό και φθορές, άρα πρέπει να επιβληθεί αφαίρεση (-3) βαθμών.

Χωρίς όριο ξεφτίλας!

Χωρίς όριο ξεφτίλας!

Ο Ελβετός Φενταγί που αντικαθιστά τον συμπατριώτη του Σέρερ είναι στην τρίτη κατηγορία της UEFA, εκεί που μπαίνουν οι νέοι διεθνείς...