Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αμυντικοί, σκόρερ και νικητές!

Αμυντικοί, σκόρερ και νικητές!
Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018 - 18:05
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Στα ντέρμπι μπορεί να σκοράρει κάθε παίκτης. Είναι αναμετρήσεις απρόβλεπτες, κάτι που αφορά και τους σκόρερ. Στα ματς ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ μόλις τρεις από τους παίκτες του ρόστερ των «ερυθρολεύκων» έχουν πετύχει παλαιότερα γκολ κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τους Βασίλη Τοροσίδη, Ομάρ Ελαμπντελαουί και Γιάγια Τουρέ. Το ενδιαφέρον στατιστικό έχει να κάνει με τους δύο πρώτους.

Αμφότεροι αμυντικοί, έχουν σκοράρει σε ματς κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και οι «ερυθρόλευκοι» σε όλα πήραν τη νίκη. Ο Βασίλης Τοροσίδης το έχει κάνει δύο φορές. Η πρώτη ήταν τον Ιανουάριο του 2007 (21/01) στο «διπλό» του Ολυμπιακού μέσα στην Τούμπα με 3-2. Με σουτ στο 57', είχε ισοφαρίσει σε 1-1.

Το ίδιο έκανε ο αρχηγός της εθνικής ομάδας και στις 3 Νοεμβρίου 2007, στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Είχε πετύχει με κεφαλιά το 1-1 στο 51' για να πάρει τελικά τους τρεις πόντους ο Ολυμπιακός, επικρατώντας με 2-1.

Σε ό,τι αφορά τον Ομάρ, με δικό του γκολ κρίθηκε το ματς της σεζόν 2015-16 στον Πειραιά. Με σουτ στο 8' ήταν αυτό που πέτυχε το «ερυθρόλευκο» τέρμα στη νίκη 1-0 κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Δύο αμυντικοί που είναι και τώρα στο ρόστερ του Ολυμπιακού, έχουν σκοράρει και στις αναμετρήσεις που το έκαναν, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εκείνοι που νίκησαν την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης

Να φύγει μαζί με τη Μπενφίκα!

Να φύγει μαζί με τη Μπενφίκα!

Αστείοι ορισμοί του Περέιρα, άρα ευκαιρία για «καυτό» χιούμορ, αφού ο Πορτογάλος δεν δείχνει να έχει πάρει στα σοβαρά το ελληνικό ποδόσφαιρο και τη διαιτησία.

Σαν από playstation

Σαν από playstation

Το απίθανο και σχεδόν αλάνθαστο αναλυτικό passing game του Γκιλιέρμε.