Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έχει θέματα στο δεύτερο ημίχρονο!

Έχει θέματα στο δεύτερο ημίχρονο!
Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018 - 00:20
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Ένα βασικό στατιστικό που χαρακτηρίζει την αγωνιστική εικόνα της Μίλαν τη φετινή σεζόν είναι η αμυντική της συμπεριφορά στο δεύτερο ημίχρονο των αγώνων της. Όπως έχουμε αναφέρει, μονάχα σε ένα ματς δεν έχουν δεχθεί γκολ οι «ροσονέρι» κι αυτό ήταν κόντρα στη Ντουντελάνζ, στο Λουξεμβούργο. Για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League όπου και νίκησε 1-0.

Σε όλες τις άλλες φετινές της αναμετρήσεις, τις έξι που έχει δώσει για το ιταλικό πρωτάθλημα, έχει δεχθεί γκολ. Αλλά το ενδιαφέρον στατιστικό δεν είναι αυτό! Η ομάδα του Γκατούζο έχει δεχθεί 9 γκολ συνολικά και με εξαίρεση αυτό από την Κάλιαρι, όλα τα υπόλοιπα έχουν επιτευχθεί στο δεύτερο ημίχρονο.

Κάτι που μεταφράζεται σε ποσοστό 89% για τα γκολ που έχει δεχθεί στο δεύτερο 45λεπτο. Αξίζει να σημειώσουμε ακόμα πώς τα γκολ είναι μοιρασμένα ανά τέταρτο στην επανάληψη και δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο διάστημα που έχει δεχθεί τα γκολ.

Να θυμηθούμε τα λεπτά των γκολ που έχει δεχθεί η ιταλική ομάδα. Νάπολι-Μίλαν 3-2 (τα γκολ στο 53', στο 67' και στο 80'), Μίλαν-Ρόμα 2-1 (στο 59'), Κάλιαρι-Μίλαν 1-1 (στο 4'), Μίλαν-Αταλάντα 2-2 (στο 54' και στο 90'+1), Έμπολι-Μίλαν 1-1 (στο 71') και Σασουόλο-Μίλαν 1-4 (στο 68').

Κάτι που δεν λέει τίποτα, μπορεί να λέει και πολλά. Αυτό, πάντως, που μπορεί να πει κανείς είναι πώς οι «ροσονέρι» στο δεύτερο μέρος είτε χάνουν την συγκέντρωσή τους, είτε έχουν θέματα στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Ό,τι κι αν ισχύει από τα δύο, είναι κάτι που πρέπει να προσέξουν στον Ολυμπιακό κι αν μπορέσουν να το εκμεταλλευτούν. Διότι έχει συμβεί σχεδόν σε όλα τα φετινά ματς της Μίλαν.

Διαβάστε επίσης

Στο Μιλάνο για το διπλό! (vid)

Στο Μιλάνο για το διπλό! (vid)

Το μήνυμα του πιλότου του αεροπλάνου του Θρύλου και το εξαιρετικό κλίμα των «ερυθρόλευκων» στην πτήση τους για την Ιταλία.