Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το πάλεψε και άντεξε ως το 70'…

Το πάλεψε και άντεξε ως το 70'…
Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018 - 21:46
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Στα πρώτα 70 λεπτά το ματς ο Ολυμπιακός στάθηκε καλά κόντρα στη Μίλαν, στο «Σαν Σίρο». Προηγούνταν με 1-0 με το γκολ του Γκερέρο (14'). Όμως η βαριά φανέλα της Μίλαν και η απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς να αλλάξει εντελώς την ενδεκάδα καθώς την Κυριακή υπάρχει το ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, έπαιξαν τελικά το ρόλο τους. Με τους «ερυθρολεύκους», παράλληλα, να «πληρώνουν» τα λάθη που έκαναν σε εκείνο το σημείο του ματς και οδήγησαν τελικά στην ήττα με 3-1.

Έλεγξε το ματς και σκόραρε όταν έπρεπε

Οι έντεκα αλλαγές στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, όπως τις επέλεξε ο Πέδρο Μαρτίνς σε σχέση με το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ, είχε δημιουργήσει μια αγωνία αναφορικά με το αγωνιστικό πρόσωπο του Θρύλου κόντρα στην Μίλαν. Όμως, ο Πορτογάλος τεχνικός ξέρει καλύτερα από τον καθένα και τις δυνατότητες των παικτών του, αλλά και γνωρίζει τι μπορεί να πάρει από τον καθένα. Οι επιλογές που έκανε αποδείχθηκαν βάσει εικόνας του ματς σωστές. Αφενός οι «ερυθρόλευκοι» έλεγξαν το ματς απέναντι στους «ροσονέρι» που είχαν λιγοστές αλλαγές σε σχέση με τα ματς στο ιταλικό πρωτάθλημα και το ροτέισον του Γκατούζο ήταν περιορισμένο.

Σε ένα τέτοιο ματς, στο «Σαν Σίρο», είναι απόλυτα λογικό οι λεπτομέρειες να παίξουν το ρόλο τους. Ο Ολυμπιακός στην πρώτη του φάση στο ματς κατάφερε να σκοράρει και να προηγηθεί με τον Γκερέρο. Με μια εκπληκτική κεφαλιά του Ισπανού μετά την έξοχη σέντρα του Κούτρη. Ο Έλληνας αμυντικός έκανε πολλή δουλειά από τα άκρα, ενώ πολλά τρεξίματα είχαν οι Νάτχο και Γκιγιέρμε, με τον Τουρέ να κρατάει μπάλα. Με τους Σισέ και Μιράντα να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα και να «καθαρίζουν» τις φάσεις.

Η Μίλαν περιορίστηκε σε ατομικές ενέργειες, αλλά στην ουσία ο Ζοζέ Σα δεν είχε προβλήματα. Μια φορά χρειάστηκε να επέμβει, στο 35', στο σουτ του Ιγκουαΐν, και το έκανε με επιτυχία. Συν τοις άλλοις, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε απειλήσει περισσότερο και μετά το 0-1, αλλά σε μια-δύο περιπτώσεις με τον Ναουέλ να είναι μέσα σε αυτές, το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο. Κι έτσι το πρώτο μέρος έληξε με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται με 1-0.

Πλήρωσε ακριβά τα λάθη

Οι «ροσονέρι» ήταν λογικό να πιέσουν με δεδομένο πώς ήταν πίσω στο σκορ. Μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και θέλησαν να ψάξουν από νωρίς το γκολ. Αλλά όσο περνούσε η ώρα και τα λεπτά, το άγχος αυξάνονταν για τους Ιταλούς. Ναι μεν έκαναν μια-δύο φάσεις στο πρώτο μισό του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά ως εκεί. Ήταν το διάστημα που ο Ολυμπιακός πατούσε ακόμα καλά στον αγωνιστικό χώρο και θα μπορούσε να είχε απειλήσει περισσότερο, ειδικά με τη φάση του Ναουέλ στο 58', αλλά ο νεαρός Ισπανός θέλησε να κάνει το κάτι παραπάνω, με αποτέλεσμα να σπαταλήσει μια ευκαιρία.

Η είσοδος των Τσαλχάνογλου και Κουτρόνε ήταν καταλυτική για την ιταλική ομάδα. Ο Γκατούζο γύρισε το σύστημα σε 4-4-2 με τον Κουτρόνε μαζί με τον Ιγκουαΐν στην επίθεση. Η βαριά φανέλα της Μίλαν μέτρησε. Σε συνδυασμό με τα ατομικά λάθη που έγινε σε τρεις φάσεις. Αφενός στο πρώτο γκολ όταν ο Σισέ δεν κατάλαβε ότι ο Κουτρόνε ήταν από πίσω του, ενώ στο τρίτο γκολ όλη η αμυντική γραμμή έδειξε αδράνεια με τον Ιταλό επιθετικό να σκοράρει. Και ενδιάμεσα ήταν ο Ιγκουαΐν που βρέθηκε απέναντι από τον Σισέ και ήταν δύσκολο ο νεαρός Σενεγαλέζος να τον ανακόψει, πριν κάνει το 2-1.

Το φιλμ της αναμέτρησης:

6': Γκολ του Καστιγέχο για τη Μίλαν, αλλά ο Ισπανός ήταν σε θέση οφ σάιντ και το γκολ δεν μέτρησε ορθά.

14' 0-1: Ο Νάτχο άνοιξε την μπάλα στον Κούτρη, ο οποίος έκανε την σέντρα από τα αριστερά και ο Γκερέρο με εξαιρετική κεφαλιά σκόραρε.

21': Φάουλ του Σούσο από καλή θέση, η μπάλα πάνω από την εστία.

22': Σουτ του Ναουέλ εκτός περιοχής η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Ρέινα.

33': Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ιγκουαΐν η μπάλα πάνω από την εστία του Ζοζέ Σα.

35': Μπαλιά του Κούτρη στα αριστερά για τον Ναουέλ, ο Ρέινα βγαίνει εκτός εστίας ο εξτρέμ του Θρύλου προσπαθεί να τον «κρεμάσει» χωρίς επιτυχία.

35': Αντεπίθεση για τη Μίλαν με τον Ιγκουαΐν, ο Ζοζέ Σα απομάκρυνε με τα πόδια.

37': Σουτ του Καστιγιέχο μέσα από την περιοχή, μπλόκαρε ο Σα.

44': Κεφαλιά του Μπακαγιόκο μέσα από την περιοχή, η μπάλα πάνω από την εστία του Ζοζέ Σα.

50': Ατομική προσπάθεια του Σούσο, η μπάλα στην αγκαλιά του Σα.

52': Σουτ του Σούσο από τα δεξιά, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

56': Φάουλ του Φετφατζίδη, ο Ρέινα μπλοκάρει προ του Γκερέρο.

57': Σέντρα του Κούτρη από τα αριστερά, κεφαλιά του Γκερέρο η μπάλα πέρασε άουτ.

70' 1-1: Η Μίλαν ισοφάρισε με την κεφαλιά του Κουτρόνε από το ύψος της μικρής περιοχής, μετά από σέντρα του Τσαλχάνογλου.

74': Μακρινό σουτ του Φετφατζίδη η μπάλα πέρασε άουτ.

76' 2-1: Ο Ιγκουαΐν βρέθηκε μέσα στη περιοχή και με διαγώνιο σουτ έκανε την ανατροπή για την Μίλαν.

79' 3-1: Ο Τσαλχάνογλου έκανε την παράλληλη σέντρα και ο αφύλακτος Κουτρόνε πλάσαρε τον Ζοζέ Σα.

85': Μακρινό σουτ του Φορτούνη, η μπάλα πέρασε άουτ.

90'+4: Σουτ του Τσαλχάνογλου από θέση δεξιά μέσα στην περιοχή, η μπάλα στο δεξί δοκάρι.

Ο Σκωτσέζος διαιτητής Μάντεν έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Τσαλχάνογλου (56').

Μίλαν: Ρέινα, Καλάμπρια, Ζαπάτα, Ρομανιόλι, Ροντρίγκες, Μποναβεντούρα (55' Τσαλχάνογλου), Μπακαγιόκο, Μπίλια, Σούσο (80' Μπορίνι), Καστιγέχο (54' Κουτρόνε), Ιγκουαΐν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ζοζέ Σα, Τοροσίδης (77' Μεριά), Μιράντα, Σισέ, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Νάτχο, Ναουέλ (71' Ποντένσε), Φετφατζίδης, Τουρέ (83' Φορτούνης), Γκερέρο.

Διαβάστε επίσης