Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ποιότητα και καθαρό μυαλό

Ποιότητα και καθαρό μυαλό
Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018 - 11:14
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Εάν υπάρχει κάτι που μπορεί να πει κανείς για τον Γκιγιέρμε είναι πώς πρόκειται για ποδοσφαιριστή που θα δώσει πολλά στον Ολυμπιακό. Δύο βασικά στοιχεία στο παιχνίδι του, είναι η ποδοσφαιρική οξυδέρκεια και οι ικανότητές του.

Ο 27χρονος αμυντικός μέσος απέδειξε για ακόμα φορά που αγωνίστηκε πώς μπορεί να κάνει τη διαφορά στο χώρο του κέντρου με την εν γένει παρουσία του, τις τοποθετήσεις του και τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται.

Ο Βραζιλιάνος έκανε καλή δουλειά και στο ματς με την Μίλαν, στο «Σαν Σίρο», έτρεξε πολλά χιλιόμετρα, ήταν σχεδόν πάντα στη σωστή θέση, ενώ έχει διαρκώς καθαρό μυαλό. Παρότι δέχθηκε πίεση από τα κεντρικά χαφ των «ροσονέρι», ήταν πολύ καλός.

Ολοκλήρωσε το ματς με 63/69 πετυχημένες πάσες, κάτι που μεταφράζεται σε ποσοστό 91%. Ιδιαίτερα υψηλό όταν έρχεται σε ένα ματς με υψηλό συντελεστή δυσκολίας κι έχοντας απέναντί του παίκτες όπως ο Μπίλια, ο Μπακαγιόκο και ο Μποναβεντούρα.

Με τον 27χρονο χαφ να δείχνει ξανά πώς είναι παίκτης που μπορεί να δώσει πολλά και πώς θα πρέπει ο Πέδρο Μαρτίνς να αρχίσει να τον χρησιμοποιεί περισσότερο, γιατί μπορεί να δώσει πολλά.

Διαβάστε επίσης

Ο «προπονητής» Γιάγια

Ο «προπονητής» Γιάγια

Έκανε πολλή δουλειά κόντρα στη Μίλαν, είχε 97% πετυχημένες πάσες και έδειξε πώς καθημερινά ανεβαίνει κι άλλο.

Η «εκτέλεση» του Γκερέρο

Η «εκτέλεση» του Γκερέρο

Στην κεφαλιά του Ισπανού η ταχύτητα με την οποία έφυγε η μπάλα για τα δίχτυα του Ρέινα ήταν 67 χιλιόμετρα/ώρα!

Το come back του Κούτρη

Το come back του Κούτρη

Ο Έλληνας αριστερός μπακ επέστρεψε και έδειξε πώς είναι πλέον έτοιμος για να βοηθήσει.