Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Θα τους βγάλει το... λάδι»

«Θα τους βγάλει το... λάδι»
Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2018 - 10:06
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

ΑΕΚ-Ολυμπιακός λοιπόν. Στα ματς που αποκαλούνται ντέρμπι είναι μάλλον η μοναδική φορά που μια από τις πλέον φράσεις κλισέ (σ.σ.: είναι δύσκολες οι προβλέψεις, κρίνονται στις λεπτομέρειες) ταιριάζει πάντα και αποτυπώνει την αλήθεια. Κι αυτό γιατί το αποτέλεσμα μπορεί να διαμορφωθεί από μια στιγμιαία αδράνεια και στραβοκλωτσιά όπως συνέβη στο πρόσφατο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ.

Αρκετές μέρες πριν από τη σέντρα του Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ κάποιος (δεν έχει σημασία για σας, ποιός) μου είχε πει την εξής φράση: «Για ένα είμαι σίγουρος, ο Ολυμπιακός θα του βγάλει το... λάδι του ΠΑΟΚ όπως θα το κάνει και σε όλα τα ντέρμπι. Για το αποτέλεσμα δε μπορώ να ξέρω γιατί χρειάζεται και τύχη». Μάγος ήταν...; Όχι, δεν ήταν μάγος, απλά σε αντίθεση με τους περισσότερους έχει επαφή με το αντικείμενο.

Μένει να δούμε λοιπόν αν θα επιβεβαιωθεί και στο αυριανό ντέρμπι με την ΑΕΚ. Το βέβαιο, εκ των προτέρων, είναι ότι ο Ολυμπιακός σε αντίθεση μ' αυτή την ΑΕΚ, έχει παίκτες-υποψήφιους για να κάνουν τη διαφορά και να κρίνουν υπέρ του το αποτέλεσμα. Έχουμε ξαναπεί ότι οι αριθμοί δε λένε πάντα την αλήθεια. Δείχνουν πράγματα όμως αρκεί να τους «διαβάζεις» σωστά.

Για παράδειγμα, λαβαίνοντας υπόψιν την επίσημη στατιστική υπηρεσία του πρωταθλήματος, στους καλύτερους μέσους όρους απόδοσης (σ.σ.: κάτι αντίστοιχο με το tendex του μπάσκετ όπου μετράται τι κάνεις στα ματς και διαιρείται με τον χρόνο που έπαιξες) η πρώτη 10άδα έχει τέσσερις (4) παίκτες του Ολυμπιακού και μόλις έναν (1) της ΑΕΚ. Στη 2η, 3η, 4η και 10η βρίσκονται οι Φορτούνης, Καμαρά, Χασάν και Λάζαρος αντίστοιχα και στην 7η, για την ΑΕΚ, ο Λιβάγια.

Στατιστικό... λάθος ή αλήθεια; Την απάντηση την ξέρουμε...

Διαβάστε επίσης

Αμφίβολος ο Τοροσίδης ενόψει ΑΕΚ

Αμφίβολος ο Τοροσίδης ενόψει ΑΕΚ

Ο αμυντικός του Ολυμπιακού αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο ματς με την Μίλαν και είναι πολύ πιθανό να μην είναι έτοιμος για το ματς με τους «κιτρινόμαυρους».

Τεράστια «δίψα» των Πειραιωτών

Τεράστια «δίψα» των Πειραιωτών

Οι παίκτες του Ολυμπιακού θέλουν όσο τίποτα άλλο να πάρουν τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ και είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για να τα καταφέρουν.

Ούτε τα προσχήματα με τον Τζήλο

Ούτε τα προσχήματα με τον Τζήλο

Κίνδυνος να πάθει υπερκόπωση ο Λαρισαίος από τους σερί ορισμούς, με αποκορύφωμα ότι τον έβαλαν τέταρτο στο ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακός.