Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο «εξυγιαντής» Δανός δεν έδωσε πέναλτι στον Χασάν (vid)

Ο «εξυγιαντής» Δανός δεν έδωσε πέναλτι στον Χασάν (vid)
Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018 - 23:03

Να φύγει και να μην ξανάρθει ο Δανός Κριστόφερσεν και δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα να πάρει μαζί του και τον Τριτσώνη που η FIFA του έδειξε την έξοδο από την ΚΕΔ, όμως ο Περέιρα τον επανέφερε από το... παράθυρο και σα να μην έφτανε που τον έκανε και εκπαιδευτή των διαιτητών, δέχθηκε και την εισήγησή του να οριστεί ο Κριστόφερσεν στον αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1. Αυτός ο απίθανος Δανός έκανε το μεγάλο λάθος στο 71', όταν δεν έδωσε πέναλτι σε τράβηγμα της φανέλας του Χασάν από τον Μπακασέτα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, ο Αιγύπτιος βρέθηκε στο έδαφος και δεν μπόρεσε να πάρει κεφαλιά, επειδή ο παίκτης της ΑΕΚ του τράβηξε τη φανέλα.

Κι όμως ο Κριστόφερσεν δεν έδωσε το πέναλτι. Σε αντίθεση με τον Φινλανδό Γκεστράνιους (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0) και τον Ελβετό Φενταγί (Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1), ο Δανός σφύριξε... εξυγίανση.

Βλέπετε υπάρχει και η σύμπτωση ότι τον επέλεξε ο «εξυγιαντής» Τριτσώνης ο οποίος πριν από δυο εβδομάδες τον βαθμολόγησε στο παιχνίδι Βίντι-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ για το Europa League. Ετσι είχε το ίδιο στυλ με τους Έλληνες διαιτητές που εκπαιδεύονται από τον Αθηναίο παράγοντα...

Η διαιτησία του ισοδυναμούσε με ...σπρώξιμο της ΑΕΚ. Ο Κριστόφερσεν χάριζε κάρτες σε φάουλ των παικτών της ΑΕΚ, αν και η οδηγία της UEFA είναι να δίνουν κίτρινες σε φάουλ τακτικής, ενώ με το παραμικρό έδινε φάουλ στους γηπεδούχους που σε αντίστοιχες περιπτώσεις δεν τα καταλόγιζε υπέρ του Ολυμπιακού. Τέτοιοι ξένοι διαιτητές γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω το ελληνικό ποδόσφαιρο. Με στιλ του 1990 και λύθηκε η απορία γιατί ο Κριστόφερσεν είναι διεθνής από το 2013 και παραμένει «βυθισμένος» στη δεύτερη κατηγορία της UEFA.

Ένας ακόμη λόγος είναι ότι σφύριζε συνέχεια κόβοντας τον ρυθμό του Ολυμπιακού.

Δείτε ΕΔΩ την εν λόγω φάση...

Διαβάστε επίσης