Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κι όμως πήρε τρεις «νίκες»

Κι όμως πήρε τρεις «νίκες»
Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 - 11:10
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

ΟΚ, συμφωνούμε. Το αποτέλεσμα είναι εκείνο που, εν τέλει, μετράει. Το έχεις μαζί σου, προχωράς. Δεν το έχεις, προβληματίζεσαι. Σ' αυτή τη ρημάδα τη ζωή, και την ποδοσφαιρική βεβαίως, δεν είναι όλα άσπρο - μαύρο. Υπάρχει και το ενδιάμεσο. Και το... μαμημένο το αποτέλεσμα, δε γίνεται ν' αποτελεί το μοναδικό μας κριτήριο. Αν ήταν να μας νοιάζει μόνο το αποτέλεσμα, δεν θα υπήρχε λόγος να βλέπαμε τα ματς. Θα κοιτούσαμε το σκορ στο φινάλε και θα κάναμε τη σούμα.

Πού το πάω; Απλό. Ο Ολυμπιακός δε νίκησε τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τη Μίλαν στα σκορ. Ωστόσο πήρε άλλες δικές του και πολύ σημαντικές «ΝΙΚΕΣ». Ποιές;

1) Με τον ΠΑΟΚ «σμπαράλιασε» την... καραμέλα που πιπιλούσαν από πέρυσι. «Είμαστε με διαφορά η καλύτερη ομάδα, μας έκλεψαν, δεν ήθελαν να μας αντιμετωπίσουν στο γήπεδο», έλεγε η... κασέτα. Ε λοιπόν όταν δεν πετιούνται ρολά ταμειακών μηχανών στους προπονητές του ο Ολυμπιακός παίζει. Παίζει και... ξεβρακώνει ποδοσφαιρικά τους αντιπάλους του όπως έκανε στον δικέφαλο του βορρά. Ήταν μια «νίκη» κι αυτή, έστω και νίκη στο «γήπεδο» των εντυπώσεων.

2) Στο Μιλάνο επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο ότι ο Ολυμπιακός έχει ένα πολύ γεμάτο, πλήρες και ποιοτικό ρόστερ. Μπήκαν 11 διαφορετικοί και στάθηκαν υπέροχα χάνοντας μέσα από τα χέρια τους ένα σπουδαίο αποτέλεσμα σ' ένα 10λεπτο απροσεξίας και έλλειψης συγκέντρωσης. Συμβαίνει και ειδικά σ' αυτό το επίπεδο, όταν συμβαίνει, τιμωρείσαι. Όλοι είδαν ωστόσο ότι στο λιμάνι υπάρχει ένα ρόστερ γεμάτο που ξεχειλίζει ποιότητα και δυνατότητες. Και κάποια στιγμή θα πάρει ό,τι αξίζει.

3) Είχε... μαλλιάσει η γλώσσα του Ολυμπιακού πέρυσι να τονίζει ότι στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ δεν είδε κάτι σπουδαίο. Η ιστορία έγραψε ότι «έκλεψε» ένα ματς στο «Γ.Καραϊσκάκης» στο φινάλε δίχως να το αξίζει. Η ιστορία έγραψε επίσης ότι τερμάτισε μόνη πρώτη επειδή τιμωρήθηκε και ο Ολυμπιακός και δύο φορές ο ΠΑΟΚ. Και όπως δεν εντυπωσιάζονταν κανείς στο λιμάνι απ' αυτά που έβλεπε στην ΑΕΚ πέρυσι, έτσι και φέτος υπάρχει ανάλογο κι ακόμα πιο έντονο συναίσθημα. Ο Ολυμπιακός είχε στα χέρια του το 2πλό στο ΟΑΚΑ ως το 90' δίχως να πιάσει καμία σπουδαία απόδοση, «σβηστός» ήταν. Και παρότι ισοφαρίστηκε, ήταν η ομάδα που κατάφερε σ' ένα 3λεπτο να δημιουργήσει την ξεκάθαρη ευκαιρία - προϋπόθεση να σκοράρει ξανά. Κι αυτή ήταν μια σημαντική «νίκη», έστω και πάλι στον τομέα των εντυπώσεων. Και δε συζητάμε καν ποιές ήταν οι εντυπώσεις της face to face σύγκρισης των δύο ρόστερ... Λίγο ακόμα και ο Ουζουνίδης θα έβαζε το νεοαποκτηθέν... πούλμαν να παίξει.

Θα πει κανείς, καλά όλα αυτά, αλλά με την ουσία τι γίνεται; Η απάντηση είναι η εξής: όταν είσαι καλός και κάνεις αυτά που πρέπει, είναι αναπόφευκτο και η ουσία να γείρει προς την πλευρά σου. Και υπάρχει ακόμα πολύς χρόνος στη σεζόν για να την πάρει μαζί του κι αυτή ο Θρύλος...

Διαβάστε επίσης

Επιβραβεύει Γιαννιώτη!

Επιβραβεύει Γιαννιώτη!

Ο Ολυμπιακός όπως φαίνεται σκέφτεται να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον Έλληνα τερματοφύλακα.

Αρέσει ο Καμαρά!

Αρέσει ο Καμαρά!

Ο Αφρικανός μέσος του Ολυμπιακού συνεχίζει να βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων, μετά τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις στον Θρύλο.