Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Είμαστε αποφασισμένοι για τη νίκη»

«Είμαστε αποφασισμένοι για τη νίκη»
Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 - 14:16

Με την Ουγγαρία παίζει αύριο, Παρασκευή (12/10) η Εθνική μας ομάδα για το Nations League.

Ο Κώστας Φορτούνης μίλησε το μεσημέρι της Πέμπτης (11/10) στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου πριν από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση και τόνισε ότι όλοι στην ομάδα πιστεύουν στη νίκη .

Επίσης, ανέφερε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παιχνίδι με παιχνίδι παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, επισημαίνοντας τέλος ότι η Εθνική θα πρέπει να επιστρέψει στη φυσική της έδρα, στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Στα προηγούμενα ματς αρκετοί διεθνείς δεν είχατε πολλά ματς στα πόδια σας. Τώρα έχετε όλοι καλό ρυθμό με καλά παιχνίδια. Θα έχουμε καλύτερη εικόνα από το πρώτο ματς με την Ουγγαρία;

«Πιστεύω ότι από την τελευταία φορά θα είμαστε πολύ καλύτεροι. Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, παίζουν όλοι στις ομάδες τους. Έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, το οποίο πρέπει να το κερδίσουμε οπωσδήποτε. Και μετά να κοιτάξουμε το επόμενο (σ.σ.: εκτός έδρας με την Φινλανδία)».

Πολλές απουσίες βασικών παικτών. Αυτό κατά πόσο σας βγάζει εκτός... ισορροπίας; Και ένα νέο γήπεδο για την εθνική ομάδα... που δεν θα είναι γεμάτο. Αυτοί οι δύο παράγοντες πόσο σας επηρεάζουν;

«Για το πρώτο, σίγουρα λείπουν σημαντικοί ποδοσφαιριστές. Αλλά η Εθνική έχει πάρα πολύ καλούς παίκτες που περιμένουν να πάρουν αυτή την ευκαιρία. Ο προπονητής έχει διαλέξει τους κατάλληλους και θα αποφασίσει ποιοι θα παίξουν και ποιοι όχι. Παίζουμε σε ένα καινούργιο γήπεδο για μας, θέλουμε όσο πιο πολλοί να έρθουν στο γήπεδο και ο κόσμος να μας βοηθήσει. Ξέρουμε ότι δεν είναι όπως το Καραϊσκάκη που είναι ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο. Πρέπει να παίξουμε και σε αυτό το γήπεδο που αυτή τη στιγμή είναι το γήπεδό μας».

Εάν κάποιος δεν έχει παρακολουθήσει το πρώτο ματς με την Ουγγαρία, θα δει μόνο την ήττα. Αλλά εσείς σπαταλήσατε πολλές ευκαιρίες, ενώ το δεύτερο γκολ ήταν μια φάση που αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή. Είναι αυτές λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα, καθώς την Παρασκευή δεν υπάρχει περιθώριο λάθους;

«Στο προηγούμενο παιχνίδι δεν είναι ότι δεν παίξαμε καλά επιθετικά. Είχαμε πολλές ευκαιρίες να σκοράρουμε. Οι Ούγγροι έβαλαν δύο γκολ. Το πρώτο ήταν μια πολύ καλή συνεργασία. Στο δεύτερο φταίμε όλοι ως ομάδα. Δεν πρέπει να δεχόμαστε τέτοια γκολ, είμαστε όλοι έμπειροι ποδοσφαιριστές. Έχουμε πάρα πολύ καλή άμυνα και δεν πρέπει να δεχόμαστε τέτοια εύκολα γκολ. Είναι ένα άλλο ματς το αυριανό (σ.σ.: το βράδυ της Παρασκευής). Πρέπει να το κερδίσουμε οπωσδήποτε. Κι αυτό θα κάνουμε!».

Οι Ούγγροι είναι καλύτερη ή χειρότερη ομάδα από ό,τι περιμέναμε με βάση το δείγμα από το προηγούμενο ματς;

«Είναι μια καλή ομάδα που προσπαθεί να πρεσάρει τον αντίπαλο όσο μπορεί, να παίξει αμυντικά και να βγει στην κόντρα επίθεση. Όπως είδαμε και στο προηγούμενο παιχνίδι, εμείς είχαμε την κυκλοφορία της μπάλας, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε πολλές φάσεις. Την περιμέναμε κάπως έτσι, απλά τώρα θα είμαστε περισσότερο υποψιασμένοι και θα μπούμε μέσα στο γήπεδο για να τους νικήσουμε».

Το Nations League είναι μια διοργάνωση που μπορεί να σε στείλει ακόμα και στο EURO. Το συζητάτε εσείς οι ποδοσφαιριστές πώς είναι μια καλή ευκαιρία για να πάρουμε την πρόκριση;

«Εμείς το έχουμε καταλάβει, τώρα θέλουμε και ο κόσμος να το καταλάβει. Να έρθει στο γήπεδο να μας στηρίξει, να μας βοηθήσει να πάρουμε τη νίκη. Φυσικά και θέλουμε την πρώτη θέση στον όμιλο. Αυτός είναι ο στόχος μας. Είναι ένας όμιλος που εμείς είμαστε το φαβορί, αλλά πρέπει να το δείξουμε και μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να μπούμε στο γήπεδο με επιθετικό τρόπο, ώστε να σκοράρουμε και να κοιτάξουμε μετά το επόμενο παιχνίδι».

Πριν την έναρξη του Nations League ο Παπασταθόπουλος είχε πει πώς θα είναι αποτυχία εάν δεν περάσει η εθνική στο EURO. Βλέποντας τον όμιλο και τις ομάδες, τι θα είναι αποτυχία για την εθνική σε αυτό τον όμιλο;

«Αποτυχία θα ήταν να μην βγούμε πρώτοι στο όμιλο. Έχουμε τους παίκτες και σαν ομάδα είμαστε πολύ καλοί και πρέπει να κερδίσουμε τα δύο επόμενα παιχνίδια και να βγούμε πρώτοι οπωσδήποτε. Να κοιτάξουμε μετά πώς μπορούμε να προκριθούμε στο EURO».

Διαβάστε επίσης

Στην Πολωνία ο Θρύλος

Στην Πολωνία ο Θρύλος

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού έφτασε το μεσημέρι της Πέμπτης (11/10) στην Κρακοβία, όπου θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή (12/10) την Βίσλα για τα προκριματικά της Ευρωλίγκας.

Γκολάρα από τον Τουρέ!

Γκολάρα από τον Τουρέ!

Ο Ιβοριανός μέσος του Ολυμπιακού σκόραρε το πρώτο του τέρμα στη νέα του θητεία στους Πειραιώτες, το οποίο μάλιστα ήταν υπέροχο με απευθείας εκτέλεση φάουλ.