Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα βλέμματα σε πέντε χώρες!

Τα βλέμματα σε πέντε χώρες!
Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 - 08:50
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Η Τρίτη είναι η τελευταία ημέρα που οι διεθνείς του Ολυμπιακού έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες. Αγωνίζονται οι τέσσερις Αφρικανοί αλλά και ο Ομάρ με την Νορβηγία. Οι άλλοι τέσσερις είναι ο Μεριά με την Τυνησία, ο Καμάρα με τη Γουινέα, ο Σισέ με τη Σενεγάλη και ο Χασάν με την Αίγυπτο.

Κι αυτό περιμένουν όλοι στο Ρέντη είναι να πάνε όλα καλά και να μην προκύψει κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής. Ο Πέδρο Μαρτίνς ούτε που θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο πώς μπορεί να μην πάει κάτι καλά με κάποιον από τους πέντε διεθνείς παίκτες που αναφέραμε παραπάνω.

Ο Ομάρ αγωνίζεται εντός έδρας με τη Νορβηγία κόντρα στη Βουλγαρία, ενώ οι τέσσερις Αφρικανοί εκτός έδρας. Ο Χασάν με την Αίγυπτο στη Σουαζιλάνδη, ο Καμαρά με τη Γουινέα στη Ρουάντα, ο Μεριά με την Τυνησία στο Νίγηρα και ο Σισέ με τη Σενεγάλη στο Σουδάν.

Και αυτό καθώς αρχίζει μια σειρά επτά αγώνων μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες όπου ο Πορτογάλος τεχνικός θα χρειαστεί να έχει όλους τους παίκτες του ετοιμοπόλεμους, καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνεχόμενα δύσκολα και σημαντικά ματς. Συνεπώς, όλοι οι παίκτες του ρόστερ είναι πολύτιμοι. Κάτι που ισχύει και για τους πέντε προαναφερθέντες «ερυθρόλευκους».

Ο Ομάρ είναι βασική επιλογή για το δεξί άκρο της άμυνας, το ίδιο και ο Μεριά στο κέντρο της. Το ίδιο ισχύει και για τον Καμάρα στη μεσαία γραμμή. Επίσης ο Μάρτινς στα τελευταία ματς χρησιμοποίησε ως βασικό τον Χασάν στην επίθεση, ενώ και ο Σισέ με τις τελευταίες εμφανίσεις του δείχνει έτοιμος για να αγωνιστεί βασικός στο κέντρο της άμυνας.

Το μόνο που δεν θα ήθελε, σε καμία περίπτωση, ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι να προκύψει κάποιο πρόβλημα με κάποιον από τους παραπάνω πέντε παίκτες που αναφέραμε. Εξάλλου, οι Αφρικανοί θα γυρίσουν την τελευταία στιγμή, πριν από το ματς με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, με το Μαρτίνς να καταστρώνει τα πλάνα του για το παιχνίδι στο Ηράκλειο χωρίς να τους υπολογίζει για το βασικό σχήμα καθώς θα προλάβουν να κάνουν μία κανονική προπόνηση πριν την αναμέτρηση στο Ηράκλειο.

Διαβάστε επίσης