Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Λάκοβιτς, τα media και  η ξεφτίλα με τη διαιτησία και το αυτοδιοίκητο

Ο Λάκοβιτς, τα media και  η ξεφτίλα με τη διαιτησία και το αυτοδιοίκητο
Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 - 16:55
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Με ποια ιδιότητα ο Λάκοβιτς ζήτησε από τα media να στηρίξουν τις κατά φαντασίαν του αλλαγές; «Είναι ένα πολύ κρίσιμο θέμα στο ποδόσφαιρο και όλοι θα έπρεπε να βοηθάτε προς αυτή την κατεύθυνση», προέτρεψε ο Σέρβος, Διευθυντής των Εθνικών Ομοσπονδιών της UEFA, μετά το δείπνο της Πέμπτης 11/10 με τους εκπροσώπους των ΠΑΕ.

Ο ρόλος των εκπροσώπων του Τύπου είναι να ...χειροκροτούν, όταν υπάρχει λόγος μπορεί να γίνει κι αυτό, ή να ελέγχουν και τα κρίνουν; Το ποιο σωστό δεν ήταν ο Σέρβος να ζητήσει την κριτική, προκειμένου να βοηθήσει την UEFA να καταλάβει τι γίνεται.

Αν και ξέρει πολύ καλά, αν δεν ξέρεις τότε θα πρέπει να παραιτηθεί από τοποτηρητής του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τους εξέθεσε από πριν...

Σύμφωνα με διαρροές από τη ΓΓΑ, παραμονές της συνάντησης των ξένων αξιωματούχων με τον Βασιλειάδη, η οποία έγινε την Παρασκευή 12/10, επρόκειτο να συζητηθούν «κυρίως «ζητήματα διαιτησίας, VAR και άλλα τρέχοντα θέματα».

Για το VAR θεωρητικά θα εννοούν το ζήτημα της εγκατάστασής του, αφού ο διαγωνισμός διεξάγεται από την Κυβέρνηση, για «άλλα τρέχοντα» δεν υπάρχει θέμα αν είναι η κατοχύρωση του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο, ζητήματα ασφαλείας των γηπέδων και των αγώνων, του οικονομικού ελέγχου των ΠΑΕ που είναι ανύπαρκτος, δηλαδή ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Πολιτείας.

Αν ολόκληρος Γραμμένος και ολόκληρη UEFA έφτασαν στο σημείο να συζητήσουν με τον Βασιλειάδη για τη διαιτησία που μέχρι και ο Κοντονής είχε χαρακτηρίσει «πυρήνα του αυτοδιοίκητου», άσχετα αν ο Ζακυνθινός είχε ορίσει τους διαιτητές του τελικού, τότε εκτίθενται οι παράγοντες του ποδοσφαίρου (ΕΠΟ και FIFA). Αν δεν ισχύουν τα περί διαιτησίας, τότε είναι γνωστό ποιος εκτίθεται! Ο Βασιλειάδης...

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ για τη συνάντηση της Παρασκευής με τον Βασιλειάδη:

Σε συνέχεια των χθεσινών συναντήσεων τους, οι εκπρόσωποι της UEFA συναντήθηκαν σήμερα και με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γεώργιο Βασιλειάδη, με τον οποίο συζήτησαν την εφαρμογή του VAR, το νομοθετικό πλαίσιο κατά των στημένων αγώνων και τις πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, θέματα τα οποία νωρίτερα είχαν τεθεί υπόψιν του προέδρου της Ε.Π.Ο.

Δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή δεν θέλουν...

Τζάμπα πήγαν στον Βασιλειάδη οι εκπρόσωποι της ...Ουέφας, τζάμπα μίλησαν. Δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Όπως αποκάλυψε ο ΓΓΑ Ιούλιος Συναδινός η ωμή κρατική παρέμβαση στο αθλητικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η Κυβέρνηση θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, αφού θέλουν να αλλάξουν το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ και των ΕΠΣ. «Συζητάμε την απλή αναλογική σε ενώσεις και ομοσπονδίες», αποκάλυψε ο ΓΓΑ.

Τελικά το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται υπό την επιστασία της UEFA ή του Βασιλειάδη που σπάει κάθε ρεκόρ παρεμβάσεων στο αυτοδιοίκητο;

Διαβάστε επίσης