Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Να... μιλήσει και στο γκολ!

Να... μιλήσει και στο γκολ!
Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 - 09:09
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αν η πρώτη εικόνα των Αιγύπτιων για τον χθεσινό τραυματισμό του Αχμέντ Χασάν επιβεβαιωθεί (σ.σ.: θλάση και απουσία περίπου τριών εβδομάδων) και από το ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού που θα εξετάσει τον παίκτη καταλαβαίνει κανείς ότι οδηγούμαστε σε μια μεγάλη αγωνιστική πρόκληση τόσο για τον Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο όσο και για τον Δημήτρη Μάνο.

Και ο ένας και ο άλλος έχουν δείξει την αξία τους και δεν βρίσκονται τυχαία στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Σ' έναν ακόμα κρίσιμο αγωνιστικό ανήφορο για τους ερυθρόλευκους η αποτελεσματικότητα της επίθεσης θα παίξει μεγάλο ρόλο. Όσον αφορά στον Ισπανό, το όνομά του στα ισπανικά σημαίνει «πολεμιστής» και καταλαβαίνουμε όλοι ότι δύσκολα θα μπορούσε να έχει πιο ταιριαστό χαρακτηρισμό.

Μέχρι την επόμενη διακοπή για τις εθνικές ομάδες υπάρχουν 7 ματς, 2 εκ των οποίων ευρωπαϊκά (εκτός - εντός με τη Ντουντελάνζ), 1 για το κύπελλο και τα υπόλοιπα 4 για το πρωτάθλημα όπου υπάρχει και το ντέρμπι με τον ΠΑΟ αλλά και το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη για τον Άρη. Μόνο εύκολο δεν είναι το πρόγραμμα αλλά τα δύσκολα είναι για τους ικανούς και τους ζόρικους.

Ο Γκερέρο είναι ένας αληθινός πολεμιστής και σ' αυτό το διάστημα, με τη βοήθεια και του Μάνου βεβαίως, καλείται ν' ανταποδώσει την εμπιστοσύνη του Ολυμπιακού. Το βέβαιο είναι ότι ο παίκτης αισθάνεται υπέροχα που διάλεξε να έρθει στην Ελλάδα και δείγμα του πόσο σοβαρά έχει πάρει τη ζωή του εδώ είναι ότι κάνει καθημερινά 2ωρα μαθήματα αγγλικών ώστε να μπορεί να συνεννοείται καλύτερα με όλους.

Ο στόχος για τον Γκερέρο είναι ξεκάθαρος, να μιλάει καλύτερα αγγλικά και ταυτόχρονα στο... γκολ τις επόμενες τρεις εβδομάδες που θα «τραβήξει» πολύ κουπί.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ:

21/10 ΟΦΗ - Ολυμπιακός

25/10 Ντουντελάνζ - Ολυμπιακός

29/10 Ολυμπιακός - Απόλλων Σμύρνης

31/10 Παναχαϊκή - Ολυμπιακός

4/11 Άρης - Ολυμπιακός

8/11 Ολυμπιακός - Ντουντελάνζ

11/11 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Διαβάστε επίσης

Το έργο του Μαρτίνς...

Το έργο του Μαρτίνς...

Ο τραυματισμός του Χασάν αλλάζει τα σχέδια του Πορτογάλου τεχνικού, αλλά ο Ολυμπιακός έχει γεμάτο ρόστερ.

Κρύβει... παγίδες

Κρύβει... παγίδες

Η πρώτη αναμέτρηση μετά τη διακοπή θέλει προσοχή, ειδικά όταν ο αντίπαλος ψάχνει βαθμούς. Το ξέρουν καλά στον Ολυμπιακό.