Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τιμωρημένος o Ιταλός ρέφερι που έβαλαν στο Αρης-ΠΑΟΚ!

Τιμωρημένος o Ιταλός ρέφερι που έβαλαν στο Αρης-ΠΑΟΚ!
Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 - 00:12
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Να δούμε τι άλλο θα κάνουν στη διαιτησία! Στο... ψυγείο, σε σιωπηρή τιμωρία, της ιταλικής ΚΕΔ βρίσκεται ο Ντανιέλε Ντοβέρι, ο ρέφερι που όρισαν να σφυρίξει το ντέρμπι της Κυριακής Αρης-ΠΑΟΚ. Και μάλιστα τιμωρήθηκε λόγω VAR. Είχε την ευθύνη του για το παιχνίδι Φιορεντίνα-Αταλάντα 2-0 που έγινε στις 30 Σεπτεμβρίου. Ο ρέφερι Βαλέρι στο 63' καταλόγισε πέναλτι σε «βουτιά» του Κιέζα και ενώ όλοι περίμεναν τον Ντοβέρι να ανακαλέσει τη λάθος απόφαση, τελικά το πέναλτι εκτελέστηκε κανονικά και ο Βερετούτ έκανε το 1-0. Εκτοτε ο Ντοβέρι δεν ορίστηκε...

-Στη SERIE A ο Ντοβέρι σφύριξε τρία παιχνίδια για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, δείχνοντας συνολικά δέκα κίτρινες κάρτες. Όμως, στο πρώτο του παιχνίδι (Πάρμα-Γιουβέντους 1-2) η διαιτησία του προκάλεσε σάλο. Ο λόγος είναι ότι χάρισε δυο κόκκινες στους Κουαδράδο, Πιάνιτς της φιλοξενούμενης ομάδας, με αποτέλεσμα να δεχθεί σκληρή κριτική από τα Ιταλικά ΜΜΕ για τα προαναφερόμενα λάθη του υπέρ της «Μεγάλης Κυρίας». Ναι, και στην Ιταλία οι ρέφερι δέχονται κριτική αλλά δεν αισθάνονται πίεση, όπως λέει ο Περέιρα για τους Ελληνες.

-Στην Ιταλία έχει πείρα, καθώς ο Ντοβέρι σφυρίζει στην πρώτη κατηγορία από το 2011 με συνολικά 128 αγώνες στο παλμαρέ του, όμως στην Ευρώπη είναι άπειρος. Αν και είναι 41 ετών, ο Ρωμαίος ρέφερι έγινε διεθνής τον περασμένο Ιανουάριο, δηλαδή άργησε πολύ, και στην Ευρώπη σφύριξε συνολικά τέσσερα παιχνίδια, δυο για τα προκριματικά του Europa League και ισάριθμα ματς Εθνικών Ομάδων Νέων. Την προηγούμενη σεζόν σε 17 αγώνες ο Ντοβέρι έδειξε 82 κίτρινες, δυο αποβολές με δεύτερη κίτρινη, καμία κόκκινη.

Συμπέρασμα: Άλλη μια προβληματική επιλογή του Περέιρα και μεγάλο ερώτημα γιατί δεν μπορούν να βρουν ξένους ρέφερι από το πάνω ράφι.

Διαβάστε επίσης

Χτύπησε και ο Μάνος

Χτύπησε και ο Μάνος

Ο επιθετικός του Ολυμπιακού τραυματίστηκε στο χέρι στη σημερινή προπόνηση της ομάδας, κάτι το οποίο ωστόσο δεν φαίνεται να είναι κάτι το ανησυχητικό.

Γκιλιέρμε, Νάτχο και Τουρέ

Γκιλιέρμε, Νάτχο και Τουρέ

Ο Βραζιλιάνος, ο Ισραηλινός και ο Ιβοριανός φαίνεται να έχουν προβάδισμα για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.