Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι… μαραθωνοδρόμοι του Θρύλου!

Οι… μαραθωνοδρόμοι του Θρύλου!
Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 - 08:42

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη φετινή σεζόν τις επίσημες υποχρεώσεις του, στις 09 Αυγούστου στο ματς κόντρα στην Λουκέρνη στο «Γ. Καραϊσκάκης» και από τότε έχει δώσει αρκετά ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Κάποιοι παίκτες των Πειραιωτών έχουν τραβήξει αρκετό «κουπί» τη φετινή σεζόν, καθώς πέρα από τις υποχρεώσεις τους με τους «ερυθρόλευκους» δεν έχουν χάσει λεπτό και από τις εθνικές τους ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα, οι τρεις… μαραθωνοδρόμοι του Θρύλου είναι οι Μαντί Καμαρά, Κώστας Τσιμίκας και Ομάρ Ελαμπντελαουί, οι οποίοι έχουν τρέξει πάρα πολλά χιλιόμετρα σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής από το ρόστερ των Πειραιωτών.

Αναλυτικότερα, πρώτος με τα περισσότερο χρόνο τη φετινή σεζόν είναι ο Ομάρ Ελαμπντελαουί. Ο Νορβηγός αμυντικός του Θρύλου έχει αναγεννηθεί από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου, πραγματοποιώντας εκπληκτικές εμφανίσεις, οι οποίες τον έχουν κάνει αναντικατάστατο. Έχει αγωνιστεί σε όλα τα ματς της Superleague με 569 λεπτά συμμετοχής, στους 5 από τους 6 αγώνες στην Ευρώπη με τον Ολυμπιακό, με συνολικά 450 λεπτά και 360 λεπτά με την εθνική του ομάδα. Συνολικά, λοιπόν, έχει αγωνιστεί 1.379 λεπτά από την αρχή της σεζόν.

Από εκεί και πέρα στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Κώστας Τσιμίκας με 1.272 λεπτά συμμετοχής. Μετράει 6 90λεπτα σε ισάριθμους αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα, αγωνίστηκε 433 λεπτά στην Ευρώπη, ενώ έχει επίσης 270 λεπτά με τις εθνικές ομάδες της χώρα μας, δύο 90λεπτα με την ανδρών και ένα με την ελπίδων.

Τέλος, στην τρίτη θέση των μαραθωνοδρόμων του Θρύλου βρίσκεται ο Μαντί Καμαρά. Ο Αφρικανός μέσος του Ολυμπιακού μετράει συνολικά 1.260 λεπτά τη φετινή σεζόν. 558 λεπτά στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχει βγει αλλαγή στο 84’ με τον Αστέρα Τρίπολης, 432 λεπτά στην Ευρώπη, δεν είχε αγωνιστεί όπως και οι παραπάνω δύο στο ματς με την Μίλαν, ενώ είχε αγωνιστεί για 72’ λεπτά στο ματς με την Λουκέρνη. Επίσης, μετράει τρία 90λεπτα με την εθνική του ομάδα, όπου έχει κλέψει τις εντυπώσεις.

Διαβάστε επίσης