Ντουντούκα
Υπερηφάνεια για την ομάδα πόλο Γυναικών!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ας πούμε...

Ας πούμε...
Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 - 09:44
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ας πούμε ότι είσαι (λαθρο)μετανάστης σε μία χώρα. Ας πούμε ότι έχεις θαλασσοπνιγεί με τα κύματα επί μέρες αλλά είσαι τυχερός που βρέθηκες σε μια άλλη γη, που μοιάζει της επαγγελίας στο μυαλό σου.

Ας πούμε ότι έχεις ζητήσει πολιτικό άσυλο σ' αυτή τη χώρα και σου έχει δοθεί. Ας πούμε ότι τα μόνα σου υπάρχοντα είναι η αλλαξιά ρούχων που φοράς και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Ας πούμε ότι αφού αυτή η χώρα σου δίνει το άσυλο που ζητάς, μαζί μ' αυτό σου προσφέρει και το απαραίτητο ταξιδιωτικό έγγραφο (αφού δεν έχεις διαβατήριο) ώστε να είσαι σε δυνατότητα, αν θες, να ταξιδέψεις σε όλες τις χώρες πλην της δικής σου γιατί θα σε... μπαγλαρώσουν.

Κι ας πούμε ότι έχεις ταλέντο στο ποδόσφαιρο, βρίσκεις μια μικρή ομάδα και αυτή απευθύνεται στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία για να σου εκδώσει δελτίο. Φαντάσου τώρα η εθνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (βάλτε όποιο όνομα θέλετε) να μην αναγνωρίζει το επίσημο -ταξιδιωτικό- έγγραφο και να σου ζητάει το διαβατήριο που προφανώς ΔΕΝ έχεις.

Και να απαιτεί να προσκομίσεις κάποιο έγγραφο από τη χώρα σου στην οποία, προφανώς αφού ζήτησες άσυλο σε άλλη, δεν μπορείς να απευθυνθείς γιατί ΔΕΝ θα σου το δώσουν. Αντιθέτως, υπάρχει η φοβία ακόμα και στην πρεσβεία να πας να σε... μπαγλαρώσουν.

Φαντάσου επίσης να μαθαίνεις ότι άνθρωποι σαν κι εσένα, στην Αγγλία, πήραν το απαραίτητο έγγραφο από την αγγλική ομοσπονδία γιατί έκανε, ως όφειλε, την σχετική διευκρινιστική ερώτηση στη ΦΙΦΑ.

Για δες κάτι φανταστικές ιστορίες από φανταστικές χώρες και ομοσπονδίες που μου ήρθαν στο κεφάλι πρωινιάτικα. Ή μήπως δεν είναι τέτοιες...;

Διαβάστε επίσης

Τεράστια δύναμη

Τεράστια δύναμη

Η παρουσία των ΓΑΥΡΩΝ στο ματς με τον ΟΦΗ θα δώσει μεγάλη ώθηση στην ομάδα για να κάνει «διπλό» στο Ηράκλειο.