Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ΑΕΚ δεν δικαιούται να ομιλεί...

Η ΑΕΚ δεν δικαιούται να ομιλεί...
Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018 - 23:21
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών διαφορών της ΕΠΟ, η οποία αποφάσισε σύμφωνα με τους κανονισμούς και δικαίωσε απόλυτα τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και τον Ολυμπιακό, κρίνοντας άκυρο το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ, προκάλεσε μεγάλη έκπληξη η προσφυγή της ΑΕΚ στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, η οποία εκδικάζεται τη Δευτέρα (4 μ.μ.), μαζί με του Ολυμπιακού που ζητεί επιβολή ποινών στην ΑΕΚ.

Πρόκειται για μια υπόθεση για την οποία η ΑΕΚ δεν ...δικαιούται να ομιλεί. Ενώπιον της ΠΕΕΟΔ/ΕΠΟ, η πρώην ομάδα του Χριστοδουλόπουλου παρουσίασε ένα δήθεν... συμβόλαιο που όχι μόνο φέρει την υπογραφή του Αλέξη Δέδε, ο οποίος πλέον είναι Εκτελεστικός Διευθυντής της ΕΠΟ και όχι παράγοντάς της, ένα ...συμβόλαιο από το 2016 που δεν έχει κατατεθεί στα αρμόδια όργανα (ΕΠΟ, Superleague και ΠΣΑΠ), άρα ένα ...συμβόλαιο που δεν ισχύει, καθώς δεν είναι συμβόλαιο! Επιπλέον, είναι παγκοσμίως γνωστό ότι η FIFA δεν αναγνωρίζει ούτε τις μονομερείς ανανεώσεις των συμβολαίων τους και το σύνολο των αποφάσεων των αρμοδίων επιτροπών της είναι υπέρ των ποδοσφαιριστών.

Για την FIFA οι ποδοσφαιριστές δεν είναι «σκλάβοι», για αυτό και ο ΠΣΑΠ, το συνδικαλιστικό όργανο των παικτών τάχθηκε υπέρ του διεθνή μεσοεπιθετικού του Ολυμπιακού, καταθέτοντας και προσφυγή υπέρ του. Αλλωστε, ήταν γνωστό ότι ο Χριστοδολόπουλος έμενε ελεύθερος το καλοκαίρι, συναντήθηκε με τον Μελισσανίδη την περίοδο του Πάσχα και δεν τα βρήκαν.

Η υπόθεση του Χριστοδουλόπουλου είναι παρόμοια με αυτές των Ντίντακ και Μασούντ. Όμως, η ΑΕΚ δεν τους κυνήγησε και όπως φαίνεται ότι ο λόγος ήταν ότι δεν πήγαν στον Ολυμπιακό!

Συνεπώς η ΑΕΚ παραβίασε και παραβιάζει απροκάλυπτα τους κανονισμούς, εξ ου και ο λόγος της προσφυγής του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα η πρώτη να κινδυνεύει με απαγόρευση μεταγραφών για δυο μεταγραφικές περιόδους. Αλλωστε, ο Ολυμπιακός δεν δικαιώθηκε μόνο από την ΠΕΕΟΔ/ΕΠΟ αλλά και από την ΕΙΜ που εξέδωσε συμβόλαιο για τον Χριστοδουλόπουλο, με την ΑΕΚ να μην αντιδρά, αν και πρόκειται για επιτροπή της ΕΠΟ.

Ξεκάθαροι οι κανονισμοί

Επαναλαμβάνουμε ότι η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να εφαρμόσει τον κανονισμό με τα συμβόλαια, δηλαδή ισχύουν μόνο τα συμβόλαια που κατατίθενται και του Χριστοδουλόπουλου με την ΑΕΚ ήταν για δυο χρόνια. Άλλωστε, οι ποδοσφαιριστές δεν είναι «σκλάβοι» για να γίνονται έρμαια των ομάδων τους, για αυτό υπάρχουν τα συμβόλαια.

Άρα, ο Χριστοδουλόπουλος, πάντα σύμφωνα με τους κανονισμούς είχε δικαίωμα να διαπραγματευτεί από τον περασμένο Ιανουάριο με όποια ενδιαφερόμενη ομάδα. Αν δεν ίσχυαν αυτά, τότε οι νεαροί ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές δεν θα μπορούσαν να ανοίξουν τα φτερά τους για ένα καλύτερο μέλλον ή οι ομάδες τους θα τους έστελναν εκεί που ήθελαν αυτές, ακόμη και σε βάρος των συμφερόντων των ποδοσφαιριστών.

Πολλά χρόνια πίσω η ΑΕΚ

Με άλλα λόγια η ΑΕΚ γυρίζει πολλά χρόνια πίσω το ποδόσφαιρο με τους... φανταστικούς κανονισμούς της και τα... συμβόλαιά της. Ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης του Χριστοδουλόπουλου στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ (Δευτέρα, 4 μ.μ.), το οποίο στελεχώνεται από τρεις Αρεοπαγίτες, η ΑΕΚ κρατά χαμηλούς τόνους, σε αντίθεση με την πρωτόδικη εκδίκαση της υπόθεσής της. Μήπως κατάλαβαν ότι με τη δικαιοσύνη δεν είναι για να... παίζει κανείς, άρα τέτοια «κόλπα» δεν πιάνουν; Άλλωστε, αν βγει απόφαση σε βάρος του παίκτη, θα γελάει όχι μόνο η FIFA αλλά και όλος ο πλανήτης.

Η υπόθεση Χριστοδουλόπουλου είναι πρωτόγνωρη για την Ελλάδα, όχι όμως για τον υπόλοιπο κόσμο. Όμως, και το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, τέτοιες καταστάσεις που οι ποδοσφαιριστές ήταν «αιχμάλωτοι» των ομάδων τους...

Διαβάστε επίσης

Ένα δίδυμο που περιμέναμε...

Ένα δίδυμο που περιμέναμε...

Με τον Βούκοβιτς εκτός αποστολής, οι Μεριά και Σισέ είναι φαβορί για να ξεκινήσουν για πρώτη φορά φέτος ως δίδυμο στο κέντρο της «ερυθρόλευκης» άμυνας.