Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έβγαλε αντίδραση!

Έβγαλε αντίδραση!
Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018 - 08:44
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Η νίκη με την Ντουντελάνζ, ως αποτέλεσμα, δεν λέει κάτι! Κατά τα ψέματα, ο Ολυμπιακός νίκησε μια ομάδα από το Λουξεμβούργο. Έκανε ό,τι ήταν αναγκαίο να κάνει ή πιο σωστά, πήρε τους τρεις από τους έξι πόντους που έπρεπε κόντρα στο συγκρότημα του Ντίνο Τόπμελερ.

Το 2-0 με το οποίο επικράτησε στο «Ζοσί Μπαρτέλ» δεν σημαίνει τίποτα. Το κέρδος από το βράδυ της Πέμπτης ήταν η εικόνα της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο. Μια ομάδα που έδειξε ξανά εκείνα τα στοιχεία που της είχαν λείψει τελευταία. Μια ομάδα που μπήκε στο γήπεδο και ήξερε και τι έπρεπε να κάνει και πώς να το κάνει.

Δημιούργησε πολλές ευκαιρίες σε μια αναμέτρηση που «στράβωσε» από νωρίς. Με έναν επιθετικό στην αποστολή κι αυτός να τραυματιστεί και να γίνει αναγκαστική αλλαγή λίγο μετά το πρώτο τέταρτο. Παρόλα αυτά, οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να κάνουν το παιχνίδι τους, δημιούργησαν πάρα πολλές ευκαιρίες και δικαιώθηκαν και με την εικόνα που είχαν, αλλά και με το αποτέλεσμα που έφεραν.

Ίσως το 0-2 να είναι μικρό βάσει της εικόνας που είχε το ματς, αλλά σημασία έχει πώς η νίκη για το restart ήρθε. Η ομάδα «αγόρασε» και χρόνο και ηρεμία. Δύο πολύτιμα στοιχεία, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μια νέα ομάδα. Αυτό το έχουν παραβλέψει πολύ, αλλά είναι η μεγάλη αλήθεια. Μην το ξεχνάτε. Και χρειάζεται λίγο καιρό ακόμα για να σταθεροποιήσει την απόδοσή της, στα επίπεδα που θέλει ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του.

Διαβάστε επίσης

Μία ακόμη Θρυλική βραδιά!

Μία ακόμη Θρυλική βραδιά!

Ο Ολυμπιακός πήρε δύο πολύ σημαντικές ευρωπαϊκές νίκες, επικρατώντας με 2-0 επί της Ντουντελάνζ για το Europa League και με 88-80 της Μακάμπι για την Ευρωλίγκα.