Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πίστη ότι θα… γυρίσει

Πίστη ότι θα… γυρίσει
Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018 - 23:28

Ο Ολυμπιακός είναι με διαφορά η κορυφαία ομάδα στη δημιουργία φάσεων στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έχει δημιουργήσει 121 τελικές προς τις αντίπαλες εστίες, αριθμός πολύ μεγάλος μέσα σε 8 αναμετρήσεις.

Ωστόσο, οι τελικές αυτές ευκαιρίες δεν έχουν μετατραπεί και σε πολλά γκολ. Οι Πειραιώτες έχουν σημειώσει μόλις 11 γκολ και ουσιαστικά μόνο κόντρα στον ΠΑΣ όπου πέτυχαν 5 ήταν θεαματικοί και ταυτόχρονα αποτελεσματικοί.

Το πρόβλημα στα γκολ είναι πασιφανές και όπως είναι φυσικό έχει δημιουργήσει ανησυχία και απογοήτευση για το γεγονός ότι η ομάδα δημιουργεί πολλές ευκαιρίες, όμως, δεν μπορεί να σκοράρει με ευκολία. Παράλληλα, ωστόσο, υπάρχει και σιγουριά ότι θα… γυρίσει.

Δεν είναι δυνατόν ο Ολυμπιακός, αν συνεχίσει να δημιουργεί τόσες πολλές ευκαιρίες στα ματς του να μην πετυχαίνει γκολ. Το πιστεύουν, λοιπόν, ότι η γκίνια θα σπάσει το επόμενο διάστημα και θα έρθουν και τα γκολ.

Φυσικά, δεν είναι μόνο η τύχη στην οποία οφείλεται το γεγονός ότι ο Θρύλος δημιουργεί φάσεις, όμως δεν τις μετατρέπει σε γκολ. Είναι και θέμα ψυχολογίας. Όταν οι επιθετικοί βλέπουν ότι η μπάλα δεν μπαίνει με τίποτα μέσα, πέφτουν… όπως λέμε ποδοσφαιρικά και αυτό έχει φανεί στα τελευταία ματς της ομάδας.

Χρειάζεται ένα «ξέσπασμα» για να ξεμπουκώσουν οι μεσοεπιθετικοί της ομάδας. Αυτό δεν ήρθε κόντρα στον Απόλλωνα, αν και ήταν ευκαιρία, όμως, υπάρχει και το ματς με την Παναχαϊκή.

Η αναμέτρηση αυτή είναι πολύ σημαντική για να ανεβάσει τη ψυχολογία όλων ενόψει της δύσκολης συνέχειας, με παιχνίδια κόντρα στον Άρη, τον Παναθηναϊκό αλλά και την Ντουντελάνζ.

Η ομάδα είναι πολύ ανώτερη σε σχέση με την περυσινή σεζόν, έχει απίστευτη ποιότητα, και δημιουργεί σε κάθε ματς πάρα πολλές και κλασσικές ευκαιρίες. Της λείπει αδιαμφισβήτητα το γκολ, ωστόσο, αυτό δεν θα αργήσει να έρθει αν συνεχίσει να έχει το ίδιο ή ακόμη καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια.

Διαβάστε επίσης

«Κατακόκκινη» (και) η Πάτρα!

«Κατακόκκινη» (και) η Πάτρα!

Ανυπομονησία στην Αχαΐα από τους φίλους των Πειραιωτών για να δουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα στο ματς με την Παναχαϊκή.

Στροφή στο Κύπελλο

Στροφή στο Κύπελλο

Οι «ερυθρόλευκοι» επικεντρώνονται στο ματς της Πέμπτης (01/11) κόντρα στην Παναχαϊκή για την 2η αγωνιστική της φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος.