Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ομολογία» αποτυχίας μετά την... παρανομία

«Ομολογία» αποτυχίας μετά την... παρανομία
Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2018 - 22:38
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Την πάτησε η ΚΕΔ, Ο λόγος; Απέτυχε το φετινό εγχείρημα, γεγονός πρωτοφανές, που έβγαλαν πίνακες τον Ιούνιο για την Superleague, επειδή κάποιοι δεν έβγαλαν τα αγωνιστικά τεστ και ενώ είχαν πει ότι δεν θα δινόταν δεύτερη ευκαιρία, τους έδωσαν για να αποφύγουν την αρνητική εικόνα.

Το μεγάλο θέμα είναι ότι οι πίνακες (διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών) βγήκαν πριν από τα σεμινάρια, όμως δεν προβλέπεται από τον κανονισμό, άρα είναι ...παράνομοι ή στην καλύτερη περίπτωση μια «θεματάρα» υπάρχει. Αφενός κάτι τέτοιο δεν ξανάγινε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφετέρου δεν μας εξήγησαν ποτέ γιατί δεν ελήφθησαν υπόψη τα φετινά αγωνιστικά τεστ, οι φετινές γραπτές εξετάσεις, οι φετινές επιδόσεις στα βίντεο-τεστ!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δεν διαψεύστηκε, τους πίνακες έβγαλε ο Περέιρα, για Μαρίν δεν ακούστηκε κάτι, ενώ ο Λίντμπεργκ, ο τρίτος ξένος αρχιδιαιτητής, ήρθε τον Ιούλιο! Παρόλα αυτά το προχθεσινό Δελτίο Τύπου μας... ενημερώνει: «Η Κ.Ε.Δ., απορρίπτοντας κατηγορηματικά περί του αντιθέτου ισχυρισμούς και εικασίες, υπογραμμίζει ότι όλα τα θέματα διαιτησίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ήτοι: ορισμοί, αξιολογήσεις και καταρτισμοί πινάκων, αποτελούν αντικείμενο και υλοποιούνται αποκλειστικά και μόνον από τους διεθνείς ειδικούς-μέλη της Κ.Ε.Δ.».

Για να επανέλθουμε, «πράματα και θάματα» έγιναν και στην πρόσφατη αναμόρφωση των πινάκων στις χαμηλότερες κατηγορίες. Στην Football League υποχρεώθηκαν να θέσουν εκτός πινάκων εννέα βοηθούς και να προσθέσουν δυο από την Γ' Εθνική και έναν, παράνομα, από το πουθενά. Στη Γ' Εθνική έγινε χαμός, ένα μεγάλο ποσοστό δεν έβγαλαν τα τεστ και άφησαν εκτός 34 βοηθούς Το τελευταίο ισχύει και για τρεις βοηθούς της Γ' Εθνικής. Τους έχουν βάλει με... αστερίσκο, όπερ σημαίνει ότι θα τα περάσουν στο μέλλον. Στον πίνακα των εκπαιδευτών έβαλαν κάποιον που δεν πέρασε από γραπτές εξετάσεις!!!

Άρα, και σχετικά με τις επιλογές αυτές, υπάρχουν «θέματα», ή «θεματάρες», όπως το δει κανείς. Αρα, έχουμε «ομολογία» αποτυχίας, μετά την... παρανομία της στελέχωσης των πινάκων, πριν τα σεμινάρια και τις εξετάσεις...

Διαβάστε επίσης