Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα πλάνα της Θεσσαλονίκης

Τα πλάνα της Θεσσαλονίκης
Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2018 - 00:12

Στο ματς με την Παναχαϊκή, στο κύπελλο, ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε κατά 10/11 την ενδεκάδα του Ολυμπιακού σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο κόντρα στον Απόλλωνα, για το πρωτάθλημα. Τι σκέφτεται να κάνει το «Κλ. Βικελίδης»;

Το θέμα είναι πώς ο τεχνικός του Ολυμπιακού προβληματίζεται για δύο θέσεις. Οι οποίες έχουν σχέση μεταξύ τους. Κι αυτές είναι του επιθετικού αλλά του ενός εκ των δύο ακραίων. Γιατί έχουν σχέση μεταξύ τους; Διότι έχουν να κάνουν με τα πρόσωπα που θα χρησιμοποιήσει ο 48χρονος προπονητής…

Η λογική λέει πώς θα δούμε την ίδια τετράδα στην άμυνα με εκείνη της περασμένης Δευτέρας με τους Ομάρ, Σισέ, Βούκοβιτς και Κούτρη, μπροστά από τον Ζοζέ Σα που θα είναι στο τέρμα. Επίσης, «παίζει» το σενάριο να μην υπάρξει αλλαγή στον κεντρικό άξονα. Διότι είναι ματς εκτός έδρας και ο Μαρτίνς θέλει να έχει στην ενδεκάδα το δίδυμο Μπουχαλάκη και Καμαρά, ώστε να έχει καλύτερη ανασταλτική λειτουργία.

Σε ό,τι αφορά τώρα την μεσοεπιθετική τριάδα στο 4-2-3-1 του Πορτογάλου τεχνικού. Σίγουροι είναι επίσης οι Ποντένσε, Φορτούνης. Το ερωτηματικό έχει να κάνει με τον Χριστοδουλόπουλο. Εάν δηλαδή θα αγωνιστεί πλάγια ή στην κορυφή. Διότι αυτό θα καθορίσει τον παίκτη που θα έχει την άλλη θέση. Κι αυτό που έχει προβληματίσει τον Μαρτίνς είναι περισσότερο το ποιος θα αγωνιστεί δεξιά εάν ο Λάζαρος είναι στην επίθεση!

Ο Ναουέλ ήταν αρκετά καλός στην Πάτρα αλλά μετρά συνεχόμενα ματς στην ενδεκάδα με Ντουντελάνζ, Απόλλωνα και Παναχαϊκή. Κι αυτό εξετάζει ο προπονητής του Ολυμπιακού. Εάν έχει τις αντοχές ο νεαρός για να αγωνιστεί σε 4 σερί ματς μέσα σε 11 ημέρες.

Διαβάστε επίσης

«Νικήστε και τους διαιτητές»

«Νικήστε και τους διαιτητές»

Σύνθημα αντεπίθεσης από τους «ερυθρόλευκους», με τον Πέδρο Μαρτίνς να ζητά μεταξύ άλλων από τους παίκτες του να μη χάνουν τη ψυχραιμία τους από τις αποφάσεις των διαιτητών.