Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Περέιρα εκτίθεται, η FIFA ξεφτιλίζεται

Ο Περέιρα εκτίθεται, η FIFA ξεφτιλίζεται
Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2018 - 21:39
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο Περέιρα εκτίθεται, η FIFA ξεφτιλίζεται. Ας ξεκινήσουμε με τον Πορτογάλο. Στη διαιτησία δεν υπάρχει τίποτα φυσιολογικό. Βλέπουμε διαιτητές, οι οποίοι κάνουν λάθη να απολαμβάνουν ασυλίας, μάλιστα κάποιοι (Σκουλάς, Τζήλος, Απτόσογλου, Μπουξμπάουμ...) γίνονται και διεθνείς ρέφερι (οι δυο πρώτοι) ή βοηθοί (οι δυο τελευταίοι). Άπαντες έχουν αποδείξει ότι δεν μπορούν να σταθούν σε δύσκολα παιχνίδια, με τα λάθη που κάνουν.

Τελευταία παραδείγματα, ο Παπαδόπουλος που παρότι δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού στην Πάτρα δεν άλλαξε από το ματς της Δευτέρας Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη, όπου μπήκε τέταρτος ο Ζαχαριάδης (Μακεδονίας), άρα πήρε σερί ορισμό, για να μην ξεχαστεί και η διαιτησία 80-20 κατά των «ερυθρολεύκων» στον αγώνα με τον Απόλλωνα. Δεν ξέχασαν ούτε την Κουρομπύλια, η μόνη που δεν ορίστηκε από την τριπλέτα του Ηρακλείου, άσχετα αν η τελευταία την προηγούμενη είχε οριστεί την 4η και την 7η Αγωνιστική, αυτή τη φορά ορίστηκε μετά από μια αγωνιστική!

Οι τιμωρίες αγνοούνται. Το να μείνει διαιτητής για 2-3 αγωνιστικές εκτός, δεν σημαίνει κάτι, επειδή κάθε τόσο ορίζονται. Το να μείνει βοηθός μια παραπάνω, δεν «χάνει» και τίποτα. Με την προχθεσινή αναμόρφωση των πινάκων έστειλαν σπίτι του τον βοηθό Καμπούρη (Εύβοιας), όμως έπρεπε να τον... ακολουθήσουν κι άλλοι, καθώς δεν είναι ο μόνος που έκανε σημαντικά λάθη.

Ειδικά, με τον Ολυμπιακό υπάρχει άλλη μεταχείριση, τους δίνουν σερί ορισμούς, άσχετα αν οι «ερυθρόλευκοι» έχουν παράπονα. Παράπονα έχουν κι άλλες ομάδες. Για παράδειγμα, την 8η αγωνιστική ο ΠΑΣ Γιάννινα και η ΑΕΛ, η τελευταία για μια ακόμη αγωνιστική.

Όμως, ο Περέιρα δεν κάνει τίποτα. Αν και με τέτοια εικόνα της διαιτησίας, κανονικά έπρεπε να παραιτηθεί. Ούτε στέλνει κάποιους σπίτι τους, μπας και στείλει μήνυμα ισονομίας και για να κάνει ένα βήμα για να βελτιωθεί η κατάσταση.

Και επειδή υπάρχει η έστω, και λιωμένη, καραμέλα ότι κάνουν ότι θέλει η FIFA, έτσι ξεφτιλίζεται και η Παγκόσμια Ομοσπονδία. Φυσικά, όπως και η UEFA, όχι άδικα. Με τόσους επιτηρητές, τοποτηρητές και ό,τι άλλο χωρά η ΕΠΟ η αδράνεια είναι πρωτοφανής. Επίσης, όποια μέτρα και αν πήραν (οι ξένοι αρχιδιαιτητές έγιναν τρεις) δεν έχουν αποδώσει.

Είναι δυνατόν αυτά να μην τους προβληματίζουν; Γιατί ήρθαν στην Ελλάδα; Για να συντηρήσουν ένα σύστημα που ειδικά στη διαιτησία δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο και να χρεώνονται όλη αυτή την ξεφτίλα που βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα;

Αν διαφωνούν ας κάνουν απολογισμό. Και οι ξένοι, και η ΚΕΔ. Που βελτιώθηκε η ΕΠΟ, που η διαιτησία από τη στιγμή που όλοι ζητάνε ξένους ρέφερι για όλα τα παιχνίδια, δικαιώνοντας τον Ολυμπιακό που υπέβαλε πρώτος το σχετικό αίτημα. Αν ο Περέιρα, δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ηρεμία, ας παραιτηθεί ή ας τον διώξουν (μαζί με όλη την... κομπανία)!

Διαβάστε επίσης

Για να... ανοίξει τα δώρα!

Για να... ανοίξει τα δώρα!

Η απουσία του Βέλεθ, οι κινητήριοι μοχλοί Γκαρσία και Γκάμα και ο μοναδικός τρόπος για να οικειοποιηθεί ο Ολυμπιακός τα δώρα του Σαββάτου.

Στοιχεία που «καίνε», πόρισμα «φωτιά», μαύρη κηλίδα και... διώξεις ενόψει για Aegean

Στοιχεία που «καίνε», πόρισμα «φωτιά», μαύρη κηλίδα και... διώξεις ενόψει για Aegean

Με ανακοίνωσή της η εταιρεία που αποτελεί δημιούργημα του Δ. Μελισσανίδη δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα της έρευνας της Επιτροπή Ελέγχου στις ΗΠΑ. Δείχνουν μεταξύ άλλων απάτες της τάξης των 300 εκατ. δολαρίων, σωρεία παραβάσεων αλλά και στήριξη των ελληνικών κυβερνητικών αρχών για να σταματήσει η έρευνα.