Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Είχε ψυχή, καρδιά και πήρε «διπλό» σε έδρα «φωτιά»

Είχε ψυχή, καρδιά και πήρε «διπλό» σε έδρα «φωτιά»
Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2018 - 20:57

Ναι ρε Θρύλε! Αυτός ήταν Ολυμπιακός. Με ψυχή, με καρδιά, με αποφασιστικότητα. Πέτυχε ένα τεράστιο «διπλό» σε μια έδρα «φωτιά». Με το γκολ του Χασάν (67') νίκησε τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» και μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στους 4 πόντους. Μεταφέροντας πλέον την πίεση σε αυτούς που είναι εκεί. Οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν, ειδικά στο δεύτερο μέρος που είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς.

Δυνατή εκκίνηση αλλά χωρίς γκολ

Ο Ολυμπιακός αυτή τη φορά μπήκε πολύ δυνατά στο ματς. Σε αντίθεση με τα τελευταία ματς αυτή τη φορά οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν όπως θα έπρεπε. Με αποφασιστικότητα, με κατοχή, με κυριαρχία, αλλά για μια ακόμα φορά έλειψε το ζητούμενο. Το γκολ. Διότι ήταν το διάστημα που η ομάδα του Μαρτίνς είχε τον πλήρη έλεγχο του ματς. Με πιο μεγάλη στιγμή εκείνη στο 5' που οι παίκτες του Ολυμπιακού έκρυψαν την μπάλα που έφτασε στον Φορτούνη, αλλά εκείνος έχασε τεράστια ευκαιρία για το 0-1.

Οι «ερυθρόλευκοι» στα πρώτα 20 λεπτά δεν είχαν πρόβλημα, αλλά στη συνέχεια έχασαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν το διάστημα που ο Άρης έπαιξε περισσότερο επιθετικά και απείλησε σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά ο Σα είχε σωστές τοποθετήσεις και δεν αντιμετωπίσει πρόβλημα. Ο Μπουχαλάκης έκανε εξαιρετική δουλειά στο κέντρο, ο Ποντένσε ήταν κινητικός, ενώ και οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κι άλλες ευκαιρίες, οι οποίες όμως δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ. Με το πρώτο μέρος να λήγει ισόπαλο 0-0 και τον Θρύλο να έχε 58% κατοχή.

Ο Νάτχο το καθαρό μυαλό, ο Χασάν την αποτελεσματικότητα

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε και τόσο καλά στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Όχι πώς ο Άρης έκανε κάποια φάση σε εκείνο το διάστημα. Περισσότερο επειδή οι παίκτες του Πάκο Ερέρα κράτησαν παραπάνω την μπάλα. Αλλά όσο περνούσε η ώρα τόσο οι «ερυθρόλευκοι» ξαναπήραν τα ηνία στο ματς και ξαναβρήκαν την ηρεμία τους. Με τον Μαρτίνς να κάνει την πιο σημαντική κίνηση στο ματς στο 59'. Όταν έβγαλε τον Λάζαρο και πέρασε στον αγώνα τον Νάτχο, βάζοντας τον Φορτούνη στα δεξιά. Κίνηση «ματ» από τον Πορτογάλο τεχνικό καθώς ο Ισραηλινός μέσος ήταν εκείνος που ξεκίνησε τη φάση από την οποία ήρθε το γκολ που έκρινε το ματς.

Με τη διορατικότητά του είδε τον Κούτρη να κινείται από τα αριστερά, άλλαξε το παιχνίδι από το κεντρικό άξονα και ο Έλληνας πλάγιος μπακ «σέρβιρε» το γκολ για τον «Φαραώ» που εκτέλεσε από κοντά τον Κουέστα. Ένα γκολ που ήταν απολύτως δίκαιο βάσει της εικόνας του ματς. Διότι στο διάστημα από το 46' ως το 75' ο Άρης δεν είχε κάνει τελική, ενώ ο Θρύλος τρεις και μάλιστα όλες στο τέρμα! Σισέ και Βούκοβιτς ήταν «κέρβεροι» στην άμυνα, ο Σα σταθερός, Ομάρ και Κούτρης έκαναν πολλή δουλειά, ενώ ο Ποντένσε δεν σταμάτησε να ταλαιπωρεί τους αμυντικούς του Άρη. Κι έτσι, ο Ολυμπιακός κράτησε το 1-0 ως το τέλος και πήρε ένα τεράστιο τρίποντο!

Το φιλμ της αναμέτρησης:

4': Συρτό σουτ του Γκιλιέρμε έξω από την περιοχή, ο Κουέστα έπεσε στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε.

5': Γύρισμα του Ομάρ από τα δεξιά, προσποίηση του Χασάν, η μπάλα στον Φορτούνη που από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Κουέστα.

14': Σέντρα του Ποντένσε από τα αριστερά, ο Λάζαρος στα δεξιά έστρωσε στον Ομάρ που επιχείρησε το διαγώνιο σουτ, αλλά δεν βρήκε το στόχο.

18': Εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία, ο Ζοζέ Σα είχε τον έλεγχο της φάσης και μπλόκαρε την μπάλα στη δεξιά του γωνία.

21': Σέντρα του Κούτρη από τα αριστερά, ο Λάζαρος στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε στην αριστερή του γωνία.

21': Σουτ του Μενέντες λίγο έξω από την περιοχή, σε ετοιμότητα ο Σα, δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα.

35': Ο Γκαρσία εκτέλεσε το φάουλ, ο Ντιγκινί έπιασε τη γυριστή κεφαλιά, αλλά ο Σα έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

40': Σουτ του Γιουνές από το ύψος της περιοχής, ο Σα με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα.

43': Εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη από τα αριστερά, ο Σισέ μόνος έπιασε την κεφαλιά, αλλά δεν βρήκε καλά την μπάλα.

67' 0-1: Ο Νάτχο άλλαξε παιχνίδι από το κεντρικό άξονα στα αριστερά για τον Κούτρη που έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Χασάν το κάρφωσε από κοντά!

77': Μακρινό σουτ από τον Μπουχαλάκη, δεν βρήκε τον στόχο.

78': Γύρισμα του Γκαρσία, καίρια απομάκρυνση από τον Κούτρη.

89': Ο Βούκοβιτς έβαλε την προβολή στο σουτ του Γκαρσία μέσα από την περιοχή.

Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος (ΕΠΣ Δωδεκανήσου) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Γιουνές (4'), Σόουζα (40'), Ντιγκινί (73') και Γκιλιέρμε (16'), Φορτούνης (46'), Χριστοδουλόπουλος (51'), Ελαμπντελαουί (71').

Άρης: Κουέστα, Τζανακάκης, Δεληζήσης, Σόουζα, Μενέντες, Κολάσο, Σιώπης (77' Διαμαντόπουλος), Γκάμα (83' Μαρτίνες), Γκαρσία, Ντιγκινί (76' Ματίγια), Γιουνές.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιλιέρμε (84' Καμαρά), Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος (59' Νάτχο), Φορτούνης (88' Τοροσίδης), Χασάν.

Διαβάστε επίσης

«Αξίζαμε τη νίκη»

«Αξίζαμε τη νίκη»

Ο Πέδρο Μαρτίνς τόνισε ότι ο Ολυμπιακός είχε καλή εικόνα στην αναμέτρηση, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.