Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εμπειρία και ταχύτητα

Εμπειρία και ταχύτητα
Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018 - 10:05

Στα τελευταία ματς του Ολυμπιακού ο Πέδρο Μαρτίνς έχει καθιερώσει ως δίδυμο στο κέντρο της άμυνας τον Γιάγκος Βούκοβιτς και τον Παπέ Αμπού Σισέ. Πολλοί αναρωτήθηκαν πώς θα μπορούσε να ταιριάξει αυτή η δυάδα παικτών; Η απάντηση είναι εύκολη και την έχει δείξει ο Πορτογάλος τεχνικός με τον τρόπο του.

Ο μεν Βούκοβιτς είναι ένας πολύ έμπειρος αμυντικός. Ξέρει πάντα που βρίσκεται, ξέρει τι πρέπει να κάνει, ξέρει πώς να κατευθύνει την άμυνα, ξέρει να βρίσκεται την κατάλληλη στιγμή στη σωστή θέση. Ο δε Σισέ ακόμα «πλάθεται» ποδοσφαιρικά, αλλά έχει άλλα θετικά στοιχεία. Είναι δυνατός, τόσο στον αέρα όσο και με την μπάλα κάτω, βγαίνει νικητής στις προσωπικές μονομαχίες με τους αντιπάλους και είναι αρκετά γρήγορος για το ύψος του!

Αυτός, λοιπόν, ο συνδυασμός ανάμεσα στην εμπειρία και την ταχύτητα είναι που παράγει το ιδανικό αποτέλεσμα. Διότι πλέον τώρα που έχουν καθιερωθεί από τον Πέδρο Μαρτίνς, σε συνδυασμό και με την παρουσία του Ζοζέ Σα κάτω από τα γκολπόστ, ο Ολυμπιακός κρατά στα τελευταία ματς το μηδέν στην άμυνα. Το οποίο δικαιώνει και τον 48χρονο τεχνικό για την απόφασή του να βάλει στην ενδεκάδα, μαζί, τους δύο αυτούς παίκτες.

Διαβάστε επίσης

Ζητούμενο το γρήγορο γκολ

Ζητούμενο το γρήγορο γκολ

Αφενός για να σταματήσει το… σερί που θέλει τον Ολυμπιακό να μην σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο, αφετέρου για να κάνει πιο εύκολη την υπόθεση της νίκης με την Ντουντελάνζ.