Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χαμηλού επιπέδου ρέφερι

Χαμηλού επιπέδου ρέφερι
Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018 - 22:22
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο Ελβετός Ζακοτέ θα είναι ο διαιτητής του αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Προκαλεί απορίες πως είναι δυνατόν ο Περέιρα να φέρνει ρέφερι από μια χώρα που έχει χαμηλότερου επιπέδου διαιτησία σε σχέση με την Ελλάδα. Και δεν το «λέμε» εμείς αλλά η UEFA.

Ελλάδα και Ελβετία έχουν από επτά διεθνείς ρέφερι. Ο Σιδηρόπουλος είναι στην ελίτ κατηγορία και ο Ζακοτέ στη δεύτερη, όπως και οι Παπαπέτρου, Κομίνης. Επίσης, η Ελβετία έχει άλλους τρεις διαιτητές στη δεύτερη κατηγορία και άλλους δυο στην τρίτη, από όπου θα ξεκινήσουν οι Διαμαντόπουλος, Σκουλάς, Τζήλος, όπου είναι και ο Παπαδόπουλος, διεθνής από τον Ιανουάριο.

Όμως, η Ελβετία δεν έχει ρέφερι στην ελίτ της UEFA, όπου βρίσκεται ο Τάσος Σιδηρόπουλος. Είναι η κατηγορία που ο Περέιρα δεν μπόρεσε να φέρει έναν ρέφερι, άλλωστε δεν μπορεί να βρει ούτε από την πρώτη. Ο Πορτογάλος φέρνει διαιτητές που δεν τους ξέρει κανείς.

Τι Λωζάνη, τι Κοζάνη!

Κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι υπάρχει πλαίσιο ανταλλαγής διαιτητών με άλλες χώρες, επειδή ο Παπαπέτρου (Αθηνών) ορίστηκε να σφυρίξει σε παιχνίδι του ελβετικού πρωταθλήματος, επειδή ο Παπαπέτρου ορίστηκε να σφυρίξει το παιχνίδι Ζυρίχη-Σιόν, ταυτόχρονα με τον Ζακοτέ, ο οποίος ορίστηκε στο ματς Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

Όμως, άλλο Λωζάνη, άλλο Κοζάνη. Ο Παπαπέτρου θα σφυρίξει ματς της τρίτης Ζυρίχης με την όγδοη, σε σύνολο δέκα ομάδων, Σιόν. Άρα, δεν υπάρχει πλαίσιο ανταλλαγής διαιτητών, αλλά πλαίσιο-πλημμύρα!

Διαβάστε επίσης

Αυτοί έμειναν εκτός...

Αυτοί έμειναν εκτός...

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν πήρε στην αποστολή του ματς με τον ΠΑΟ τους Τσιμίκα, Μεριά και Φετφατζίδη.